Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Απάντηση του Προέδρου του Δ/Σ στα λεγόμενα του Ζ.Λέκα

Αξιότιμε κ. Λέκα όταν έγραφα την απάντηση μου στον κ. Πολυχρονίου και αναφέρθηκα σε φαντάσματα του παρελθόντος δεν αναφερόμουν σε εσάς. Ίσως κάποιους να βόλευε να σας ενημερώσουν ότι αναφέρθηκα σε σας.  Αναφερόμουν σε ιστορίες από τον πρώην Δήμο Καρύστου. Σίγουρα δεν αναφερόμουν σε «ιδανικό» Δήμο γιατί τότε θα έπρεπε να αναφερθώ στον πρώην Δήμο Στυραίων. Ξέρουμε όλοι για τον τρόπο που γινόταν εκεί η αντιπολίτευση και η κα Μούτσου αλώνιζε. Ξέρουμε όλοι για την ιστορία του δρόμου στο Νιποριό.
Για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής βλέπω πολύ θόρυβο για τον τύπο και καθόλου για την ουσία. Δεν βλέπω καθόλου κριτική για το έκτρωμα του Καλλικράτη, ο οποίος γράφτηκε στο πόδι και εφαρμόστηκε με ταχύτατες διαδικασίες χωρίς την ανάλογη προετοιμασία από την πολιτεία. Είστε παλιός αυτοδιοικητικός και γνωρίζετε την κατάσταση. Πιεστικές προθεσμίες, έλλειψη προσωπικού, ανοργανωσιά, στην αρχή, των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία φορτώθηκε με τον έλεγχο νομιμότητας των ΟΤΑ με τα ίδια με αυτούς προβλήματα. Αντικρουόμενες εγκυκλίους για διάφορα θέματα από την πλευρά της πολιτείας και ένα γραφειοκρατικό πλαίσιο που έχει δέσει τα χέρια των αιρετών.
Όσον αφορά τις «παραταξιακές» προσλήψεις θα μπορούσα να δεχθώ το σχόλιο από έναν νέο σύμβουλο αλλά από σας; Με τόση πείρα που έχετε γνωρίζετε πως γίνονται οι προσλήψεις ε διαδικασίες ΑΣΕΠ. Εκτός αν και εκεί έχετε επηρεαστεί από την θητεία σας στον πρώην Δήμο Στυραίων όπου η κα Μούτσου είχε βρεί τρόπο να ξεπερνά τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αν είχατε ασκήσει και στην κα Μούτσου την ανάλογη κριτική δεν θα βρισκόταν ο Δήμος μας σε αυτή την κατάσταση σήμερα.