Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ερώτηση Κ.Μαρκόπουλου για τις νέες άδειες ταξί στην Εύβοια.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση και Εσωτερικών, κ. Χάρη Καστανίδη, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα: «Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν για νέες άδειες ταξί, σε ποιους Δήμους και ποια τα ονόματα των Ευβοέων που υπέβαλαν αιτήσεις;»
Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:
Επανειλημμένα, με δημόσιες ανακοινώσεις του, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει διευκρινίσει ότι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί έχει τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου, 2011, δυνάμει του Νόμου 3919 / 2011, σχετικά με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ότι εντός του επόμενου τριμήνου θα οριστικοποιηθούν οι προϋποθέσεις για την έκδοση νέων αδειών, καθώς και οι κανόνες της απελευθέρωσης. Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία αυτή δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση, καθώς σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, σχετική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, με συγκεκριμένο σκεπτικό για ζητήματα, που σχετίζονται με περιορισμούς στο άνοιγμα επαγγελμάτων. Στη συνέχεια, και με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έσπευσαν πολίτες που επιθυμούσαν να εκδώσουν άδειες Ταξί στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες και υπέβαλλαν τις σχετικές αιτήσεις.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
-Πόσες αιτήσεις συνολικά για νέες άδειες Ταξί έχουν υποβληθεί από 2/7/2011 στο Νομό Ευβοίας, βασιζόμενοι στη γενική πρόβλεψη του Νόμου 3919 / 2011, αλλά και στην παντελή απουσία ρυθμιστικού πλαισίου για την απελευθέρωση των ταξί;
-Για ποιες περιοχές έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις για νέες άδειες; Παρακαλώ να μου δοθεί ένας κατάλογος με αριθμούς υποβληθέντων αδειών ανά έδρα Καλλικρατικού Δήμου.
- Ποια είναι τα ακριβή στοιχεία των αιτούντων; Παρακαλώ να μου δοθεί κατάλογος με τα ονόματα των αιτούνταν για κάθε Δήμο της Εύβοιας.