Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Μπουραντά σε άρθρο του Γ. Μητροπέτρου.

«Αγαπητέ Γιώργο
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω, από την πλευρά μου, για το έργο οδοποιίας προς Νημποριό, το οποίο πράγματι βρίσκεται για πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα.
Όμως για να μη δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις θα ήθελα να ενημερώσω με λίγα λόγια, ότι στην περιοχή έχουν κατασκευαστεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα, κυρίως οδοποιίας.
Είναι ο δρόμος ΤΣΑΚΑΙΟΙ – ΣΤΥΡΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΦΙΑ, 16,5 χλμ. Προϋπολογισμού 25 εκ. €, ο οποίος έχει καθυστερήσει κυρίως από τα προβλήματα των αναδόχων. Είχαμε μία έκπτωση αναδόχου, αλλά και ο επόμενος είχε προβλήματα, τα οποία όπως φαίνεται έχουν ξεπεραστεί και θα προχωρήσει η κατασκευή του έργου. Είναι το τμήμα από Κριεζά μέχρι Πολυπόταμο και από Πόρτο Λάφια μέχρι Κάρυστο. Είναι οι δρόμοι Τσακαίοι – Ν. Στύρα, Στύρα – Ν. Στύρα, Ζωοδόχος Πηγή, Δήλισο κ.λ.π.
Ήδη προχωρούμε σε διαγωνισμό για συντήρηση οδοποιίας στην περιοχή με τον οποίο θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος των Ν. Στύρων που χρησιμοποιείται από όσους πάνε προς Κάρυστο, θα συντηρηθεί το Τμήμα από Ρεούζι μέχρι Πόρτο Λάφια και ανάλογα με το κόστος των συντηρήσεων μπορεί να γίνουν και άλλες επεμβάσεις.
Για το έργο προς Νημποριό, γνωρίζω τα εξής:
Είχε παλαιότερα ανατεθεί έργο για κατασκευή του από τον Δήμο, αλλά είχε δημιουργηθεί εμπλοκή με τον εργολήπτη που κράτησε κάποια χρόνια (ελπίζω σήμερα να μην υπάρχει εμπλοκή).
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, προτάθηκε από το Δήμο να ενταχθεί στα ολοκληρωμένα προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).
Όμως μέχρι τώρα αυτά τα προγράμματα δεν έχουν προχωρήσει και ακόμα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι θα γίνει με τα ΟΠΑΑΧ.Με όσα προανέφερα και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η Νομαρχία δεν μπορούσε να παρέμβει, αφού είναι αρμοδιότητα του Δήμου, ο οποίος έχει τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο έργο.Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα το έργο θα είχε κατασκευαστεί από την Νομαρχία, αφού οι προσπάθειες του Αντιπροέδρου του Ν.Σ. Χρ. Μητροπέτρου ήταν συνεχείς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Αθανάσιος Μπουραντάς»