Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ζ.Λέκας:Η ανοργανωσιά και η προχειρότητα είναι η σημερινή πραγματικότητα του Δήμου Καρύστου .

Γράφει ο Ζάχος Λέκας
π. Δήμαρχος Στυρέων , Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου και μέλος της οικονομικής επιτροπής
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στο karystiapress τα αναγραφόμενα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, Δημήτρη Νόβα, σχετικά με τη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής.
Ο κ. Νόβας, πιστεύω, όταν έγραφε αυτά τα ανυπόστατα θα είχε στο μυαλό του άλλη οικονομική επιτροπή, ενός ιδανικού Δήμου και αγνοεί το πώς λειτουργεί η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καρύστου.Για τις συνεδριάσεις, που έχω παραστεί ως μέλος και αυτές ανέρχονται στο 90% του συνόλου των μέχρι σήμερα συνεδριάσεων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Α. Ουδέποτε υπήρξε ημερήσια διάταξη και φάκελος με τα θέματα προς συζήτηση, στον οποίο να υπάρχουν όλα τα σχετικά.
Β. Τα θέματα ετίθεντο αλα καρτ και δεν υπήρχε υπεύθυνος εισηγητής για ενημέρωση των μελών. Κατά την ώρα της συνεδρίασης, ειδοποιούνται αρμόδιοι υπάλληλοι να έρθουν και να δώσουν πληροφορίες, όμως τις περισσότερες φορές ή λείπουν ή είναι και οι ίδιοι πλημμελώς ενημερωμένοι.
Γ. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής ποτέ δεν πραγματοποιούνταν την ώρα που είχε οριστεί, αλλά πάντα με καθυστέρηση μισής και πλέον ώρας.
Δ. Πολλές φορές ενώ ευρισκόμουν καθ οδόν προς Κάρυστο, με ειδοποιούσαν εκείνη την ώρα ότι η επιτροπή δεν θα συνεδριάσει λόγω απουσίας του Προέδρου, που είναι ο Δήμαρχος.
Ε. Κατά την ώρα της πραγματοποίησής τους, οι συνεδριάσεις διακόπτονται από διάφορους υπαλλήλους ή δημότες που θέλουν να δουν το Δήμαρχο.
ΣΤ. Στο χώρο της συνεδρίασης της επιτροπής, περιφέρονται διάφοροι άσχετοι, που ουδεμία σχέση έχουν με την οικονομική επιτροπή ή ακόμα και το Δήμο γιατί δεν είναι καν εκλεγμένοι.
( κ. Βερούχης, κ. Γκιβίσης)
Όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η επιτροπή λειτουργεί συμπτωματικά, εξ αιτίας της έλλειψης σοβαρότητας και οργάνωσης και όχι επειδή τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν προσέρχονται σε συνεδριάσεις ή καταψηφίζουν.
Καλό λοιπόν και χρήσιμο θα είναι να μην μιλάμε για φαντάσματα και περασμένες δεκαετίες, αλλά για την ανοργανωσιά και την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί σήμερα ο Δήμος και οι οποίες είναι βέβαιο ότι, αν συνεχιστούν από μεριάς της διοίκησης, θα στοιχίσουν στο μέλλον του.
Σε ό,τι δε αφορά τις παραταξιακές προσλήψεις, ας δημοσιεύσει η διοίκηση τα ονόματα όλων των προσληφθέντων και ας βγάλουν οι δημότες τα συμπεράσματά τους.
Τέλος, στην αναφορά του Προέδρου <<Ας μην αποτελεί μια παραφωνία την αφορμή να χαλάσουμε το καλό κλίμα των Δημοτικών Συμβουλίων>>έχω να παρατηρήσω ότι αυτή η υποθετική απ τον κ. Νόβα παραδοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για χάρη κανενός καλού κλίματος, που από μόνο του δεν διασφαλίζει και την καλή λειτουργία ούτε των επιτροπών ούτε και του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΠΗΓΗ: www.karystiapress.gr