Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Οι Special Olympics έκαναν περήφανο ολόκληρο των Ευβοϊκό λαό.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι
διαφορετικοί αλλά ξεχωριστοί.
Η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου απέστειλε επιστολή δια της οποίας συγχαίρει την προσπάθεια τη συμμετοχή και άξια εκπροσώπηση του Νομού στους αγώνες των Special Olympics:
«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ τους αθλητές εκείνους που διέπρεψαν και διακρίθηκαν στους αγώνες για τους Special Olympics και έκαναν περήφανο ολόκληρο των Ευβοϊκό λαό καθώς είναι τιμή μας να κατάγονται από την Εύβοια. Επίσης θεωρώ υποχρεωσή μου να συγχαρώ τη συντονίστρια του Προγράμματος των Special Olympics  Ελλάς Ν. Ευβοίας Κα Ειρήνη Μερτζιάνη. Όλοι εμείς οι Ευβοιώτες και εγώ προσωπικά σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και σας μεταφέρουμε την περηφάνια μας.
Ζούμε σε μία εποχή, που κάθε ανθρώπινη οντότητα είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν σέβονται και δεν εκτιμούν κάποιες δυνατότητές, με τις οποίες τους προίκισε η φύση, ενώ κάποιοι άλλοι διαθέτουν το μυαλό τους δημιουργικά προσπερνώντας τα όποια φυσικά ελαττώματα έχουν και  μετατρέποντάς τα σε προτερήματα. Έτσι όλοι εμείς είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι όταν δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ομορφιές της ζωής αλλά και να προστατέψουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες.
Βασικό στοιχείο θα πρέπει να είναι η συμμετοχή στους αγώνες και δευτερεύον η αθλητική απόδοση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί αλλά ξεχωριστοί. Άνθρωποι αληθινοί, οι οποίοι όπως σκέφτονται έτσι και συμπεριφέρονται. Έχουν μέσα τους ανυπέρβλητη δύναμη ψυχής και θεωρούμε ότι η κοινωνία μας είναι υπερήφανη που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Τελικά είναι η δύναμη της ψυχής αυτή που κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν και όχι η σωματική ή η δύναμη του νου.»