Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κ.Μαρκόπουλος:Αόριστη η απάντηση του κ.Μαγκριώτη στην Επίκαιρη Ερώτηση για την απελεύθερωση των ταξί.

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου, για την απελευθέρωση των ταξί που συζητάει η κυβέρνηση. Ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Πόσο αναξιόπιστος μπορεί να είναι ένας Υπουργός, όταν αγνοεί τις συμφωνίες του διαλόγου που έκανε ο προηγούμενος Υπουργός πριν τον ανασχηματισμό.
Το δελτίο Τύπου του κου Ρέππα με ημερομηνία 09/06/11, μιλάει για πληθυσμιακά κριτήρια για τις άδειες των ταξί. Η οδηγία 2006/123 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, εξαιρεί την ιδιοκτησία ταξί από την απελευθέρωση επαγγελμάτων. Όλα αυτά, ο νέος Υπουργός κος Ραγκούσης, τα πέταξε στα σκουπίδια. Ανακοίνωσε άδεια ταξί με μια αίτηση, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Αλλά δεν μας εξηγούν τι θα κερδίσουν οι καταναλωτές από αυτό και πως θα επιβιώσουν οι ήδη υπάρχοντες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί σε μια περίοδο που δεν βγαίνει μεροκάματο. Τι ασφάλεια θα νοιώθει μια οικογένεια, τα ίδια τα παιδιά μας , όταν μπαίνουν σε ένα ταξί που αποκτήθηκε χωρίς κανένα κριτήριο, παρά μόνο μια μία αίτηση!
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπότροπο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ταξί. Το 1983, είχε δώσει μια άδεια ανά 2 πολύτεκνους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αδιαχώρητο και το 1985 η ίδια κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο.
Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν δίνονται άδειες χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια. Σε όλη την Ευρώπη είναι 1 έως 2 ταξί ανά 1.000 κατοίκους. Στην Ελλάδα, ξεπερνούν τα 2,5 και σε πολλές περιοχές φθάνουν τα 4».
Ο Υφυπουργός κος Μαγκριώτης, απαντώντας, δεν δεσμεύτηκε σε πληθυσμιακά κριτήρια αλλά μίλησε για συνέχεια του διαλόγου, αόριστα.
Στη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, παρευρέθη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ράδιο Ταξί Χαλκίδας, τα μέλη του οποίου είχαν συνάντηση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο.