Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σκάφος τραυμάτισε ψαροντουφεκά στα Στύρα.

Βραδινές ώρες χθες, κατέπλευσε στο λιμάνι των Ν. Στύρων το Τ/Χ φουσκωτό σκάφος «ΙΤΡΙ» Λ.Π. 218 Β’, με ιδιοκτήτη – χειριστή έναν 70χρονο και με επιβαίνοντα έναν τραυματισμένο υποβρύχιο αλιέα.
Μετά από πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την τοπική Λιμενική Αρχή προέκυψε ότι ο 70χρονος είχε αποπλεύσει με το ταχύπλοο σκάφος του, από το λιμάνι της Ν. Μάκρης με επιβαίνουσα μία 39χρονη αλλοδαπή, με προορισμό την νήσο ΣΤΟΥΡΟΝΗΣΙΩΝ για μπάνιο και ενώ βρισκόταν βορειοανατολικά της νήσου Αγ.Ανδρέα – ΣΤΟΥΡΟΝΗΣΙΩΝ, αντιλήφθηκε υποβρύχιο ερασιτέχνη αλιέα, ο οποίος καλούσε για βοήθεια στο πίσω μέρος του σκάφους, χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη τσαμαδούρα.Άμεσα από το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Ν. Στύρων ενημερώθηκε ο ιατρός του Κέντρου Υγείας Στυραίων, για την παροχή των πρώτων βοηθειών στον 50χρονο τραυματισμένο υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με τον ιατρό, ο 50χρονος τραυματίας έχει υποστεί βαθύ τραύμα, στο δεξιό γλουτό, όπου του έγινε προσωρινή σύγκληση για να σταματήσει η αιμορραγία.
Στην συνέχεια ο τραυματίας διεκομίσθει, με πλοίο της πορθμειακής γραμμής Αγ. Μαρίνα – Αττικής και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αθηνών Κ.Α.Τ., όπου και παραμένει για περαιτέρω εξετάσεις.Πρωινές ώρες σήμερα θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο Τ/Χ σκάφος με την ανέλκυση του και κατόπιν τούτου θα αποδεσμευτεί.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Ν. Στύρων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ο Αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.