Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Δημοτικό των Νέων Στύρων θα στεγαστεί και το νηπιαγωγείο.

Στο Δημοτικό Σχολείο των Νέων Στύρων θα στεγαστεί τελικά και το νηπιαγωγείο τους, έπειτα από νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου, η προηγούμενη απόφαση για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου στο κτίριο του Τσαπέπα (δίπλα στο λιμενικό σταθμό των Ν. Στύρων) προκάλεσε νομικές αντιδράσεις του Άγγελου Γκεμίση, ιδιοκτήτη του κτιρίου, που, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, στεγαζόταν το νηπιαγωγείο.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δημήτρης Νόβας, ζήτησε από τους συμβούλους να υπερψηφίσουν τη νέα πρόταση, προκειμένου όπως είπε «ο Δήμος να αποφύγει μπλεξίματα», σχολιάζοντας μάλιστα ιδιαίτερα αρνητικά την τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στύρων, Δήμητρα Τσεκούρα – Γκεμίση, η οποία είναι σύζυγος του παραπάνω ιδιοκτήτη, αφήνοντας αιχμές για ευθύνες και της ίδιας, στην κωλυσιεργία του Δήμου να δώσει άδεια, ύστερα από αίτησή του, στον κ. Τσαπέπα να διαμορφώσει τον προαύλιο χώρο, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για τη στέγαση του νηπιαγωγείου.
Η Αντιδήμαρχος Στύρων, Γωγώ Τζαβάρα, ανέφερε προς τους Συμβούλους ότι μαζί με το Σύλλογο των γονέων επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο, είδαν το χώρο και μίλησαν με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος, όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος «ήταν ιδιαίτερα θετικός και είπε ότι μαζί με τη νηπιαγωγό θα ρυθμίσουν τις ώρες των διαλλειμάτων, ώστε να μην συμπίπτουν τα νήπια με τα μεγαλύτερα παιδιά».
Η παράταξη του Λευτέρη Ραβιόλου υπερψήφισε την πρόταση, με τον επικεφαλής να επισημαίνει ότι «αν ο Σύλλογος Γονέων συμφωνεί για τη μεταφορά του νηπιαγωγείου εκεί, ψηφίζουμε θετικά».
Η κ. Τζαβάρα διαβεβαίωσε ότι οι γονείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα και είναι ιδιαίτερα θετικοί γι αυτήν την μεταφορά και προσπερνούν ένα μικρό πρόβλημα που υπάρχει, που είναι ότι η αίθουσα που θα είναι τα νήπια είναι κάπως μακριά από τις τουαλέτες.
Ως εναλλακτική λύση, που θα την δουν στο μέλλον αν χρειαστεί, η Αντιδήμαρχος ανέφερε τη στέγαση του νηπιαγωγείου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Ζωοδόχου Πηγής (Ρεούζι), επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο τώρα δεν μπορεί να γίνει, λόγω του ότι χρειάζεται ορισμένες επισκευές και ο χρόνος μέχρι το άνοιγμα των σχολείων είναι λίγος για την έγκαιρη πραγματοποίησή τους.