Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
17 MAIOY 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Οι εργαζόμενοι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ κατόπιν γενικής συνέλευσης με την αφορμή την πρόταση περί συγχώνευσης και υποβάθμισης του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ που αποτέλεσμα θα είναι η μειωμένη την παροχή υπηρεσιών υγείας, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.
Η πρόταση του καθηγητή οικονομικών της υγείας κου ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ είναι ανέφικτη και ανεφάρμοστη στην περιοχή κάλυψης του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την γεωγραφική κατάσταση της περιοχής μας.

Η χιλιομετρική απόσταση 130χιλ από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (2,5 ώρες ), το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και η χιλιομετρική απόσταση από τα χωριά της περιφέρειας ΚΑΡΥΣΤΟΥ (ΚΑΒΟ-ΝΤΟΡΟ) προς το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ άλλες (2) δύο ώρες, δεν αξιολογήθηκαν σωστά.

Σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ τριτοβάθμιας περίθαλψης ο χρόνος αυξάνεται με επιείκεια σε (6) έξι ώρες, σε περίπτωση διακομιδής. Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ παρέχει δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Αν μετατραπεί σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και απομακρυνθούν ειδικότητες ιατρών όπως για παράδειγμα ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ, και άλλες ειδικότητες ιατρών που σταθεροποιούν και αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά, τότε η κατάσταση του ασθενούς γίνεται επικίνδυνη για την ζωή του.
Επίσης στο χειρουργείο του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ διενεργούνται προγραμματισμένες και έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις με καλό ποιοτικό αποτέλεσμα.
Εφόσον δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία των οικονομικά ελλειμματικών ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και ανταποκρινόμαστε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας, διεκδικούμε την διατήρησή μας στην υπάρχουσα κατάσταση, σε σχέση με τις υπηρεσίες ΙΑΤΡΙΚΗ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
Θεωρούμε ότι αν περιοριστεί η λειτουργία του και οργανωθεί ξεχωριστή υπηρεσία για διακομιδές ασθενών με ανάλογο αριθμό ασθενοφόρων αυτοκινήτων, οδηγών, ιατρών, και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη των περιστατικών το οικονομικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να μην υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ. Σας καλούμε στην ανοιχτή συγκέντρωση στο << ΓΙΟΚΑΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ>> την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30μμ.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ