Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Δημάρχου Καρύστου προς τους βουλευτές Ευβοίας, σχετικά με τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην Κάρυστο.

Θέμα: «Ενεργοποίηση  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καρύστου και Υπουργού Τουρισμού & Πολιτισμού αναφορικά με την κατασκευή Καταδυτικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Καρύστου». 
 Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές,
Με το αρ.πρωτ.:1768/11-02-2011 έγγραφο μου προς τον Υφυπουργό Τουρισμού & Πολιτισμού κύριο Γεώργιο Νικητιάδη  ζήτησα την ενεργοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του «Καλλικρατικού»  Δήμου Καρύστου και του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού. Η κατασκευή του συγκεκριμένου καταδυτικού πάρκου είναι υψίστης σημασίας για την προώθηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Στην προσπάθεια μας για την δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου ζητάω την ανταπόκριση, καθώς και την έμπρακτη στήριξη σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Μανώλης

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ

Χθες το βράδυ σε ένα μίνι-μάρκετ του Μαρμαρίου έγινε ένοπλη ληστεία!Ένας άντρας περίπου 30 ετών μπήκε στο κατάστημα έχοντας όπλο και πήρε 1000 ευρώ!Ο καταστηματάρχης αμέσως μετά κάλεσε την αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει τις έρευνες στην περιοχή μας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ(ΑΠΟ ΤΟ meteo.gr)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΥΣΤΙΝΗ ΦΩΝΗ:  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ BLOG MAΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΥ

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του συλλόγου μας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στα Πηγαδάκια Καρύστου.
Τιμή Εισόδου: 20,00Ε
Ώρα: 9.00 μ.μ.
Με εκτίμηση o πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Αετού

ΑΛΛΑΞΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ BABY RALLY

Λόγω των  κακών καιρικών συνθηκών που έχουμε αυτο το

σαββατοκύριακο Το πάρτυ Βaby rally 


άλλαξε ημερομηνία. Το πάρτυ μας θα γίνει τελικά το

άλλο Σαββάτο 5-3-2011 Και ώρα 11 το πρωί. 

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

SITES ΚΑΙ BLOGS ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Μετά από το άρθρο του blog KABO NTOΡΟΣ για τα τοπικά SITES ΚΑΙ BLOGS πήραμε κι εμείς την απόφαση να τα δημοσιεύσουμε στο blog μας.

BLOGS για τη Νότια Εύβοια1)  http://www.karystinhfwnh.blogspot.com/   ΚΑΡΥΣΤΙΝΗ ΦΩΝΗ
                                              2) http://kavodoros.blogspot.com/                 BLOG KABO NTΟΡΟΣ
                                              3) http://notios-evoikos.blogspot.com/           ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
                                              4)http://aktaionmarmariou.blogspot.com/     ΑΚΤΑΙΟΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
                                              5) http://ethelontes-styron.blogspot.com/   ΕΘ.ΔΑΣ/ΣΤΕΣ ΣΤΥΡΩΝ   
                                              6)  http://karistoscity.blogspot.com/    BLOG ΝΟΤΙΑΣ EYBOIAΣ
                                              7)http://syllogoskaristou.blogspot.com/
   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟY
                                               8)http://karystia.blogspot.com/  Το Εικαστικό ιστολόγιο της Ν.Εύβοιας
SITES για τη Νότια Εύβοια  
1)Δικτυακή πύλη της Καρύστου http://www.in-karystos.gr/
 2)Διαδικτυακή πύλη Καρύστου, Μαρμαρίου, Στυρών http://www.e-karystos.gr/
3)Ενημερωτικό portal http://www.karystosonline.gr/

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ?



ΘΕΜΑ: ・・Μη χορήγηση άδειας λειτουργίας στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Δήμου Καρύστου・・.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

(Ανακοίνωση από το πρόγραμμα Διαύγεια)
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Δ. Καρύστου του Δήμου
Καρύστου διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της αριθμ. 46596/2004 Κ.Υ.Α.
H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΟΙΝΩΠΟΙΗΣΗ
1. Δήμο Καρύστου
2. Ε̟πιτροπή Ελέγχου Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ν.Ευβοίας3. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Δ.Ε.Α.Β.
Λ. Κηφισίας7
Αμπελόκηποι ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 11523
4. Ε.Π.Ο
Λ.Συγγρού137
Ν.Σμύρνη 17121
5. Ε.Π.Σ. Ευβοίας Φριζή14 , Χαλκίδα 34100
6. Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν.Ευβοίας Κριεζή16, Χαλκίδα 34100
7. Αστυνομική δ/νση Ευβοίας Αρεθούσης 153, Χαλκίδα 34100

Παρέμβαση στο Γενικό Νομ/κό Νοσοκομείο Καρύστου απο μέλη του ΚΚΕ.Το παρών έδωσε και η δημοτική σύμβουλος Κ.Βρανά

Η Λαϊκή επιτροπή κάλεσε όλο τον εργαζόμενο λαό και τους φορείς να αντισταθούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό.
Όλα αυτά στις μικρής διάρκειας διαμαρτυρία και συμβολικής κατάληψης του νοσοκομείου.
Το παρών έδωσε και η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βρανά Κούλα. ''Η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της σημερινής, αφού έφερε σε τραγική κατάσταση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την μείωση των δαπανών, την ανεπάρκεια των Δημόσιων Νοσοκομείων σε υλικό (αναλώσιμα, φάρμακα κλπ), την έλλειψη προσωπικού, ρίχνει όλο το βάρος της λειτουργίας των Νοσοκομείων στις πλάτες του λαού.
Αποτέλεσμα αυτού είναι οι παροχές υγείας από κοινωνικό αγαθό να γίνονται εμπόρευμα και σι ασθενείς πελάτες.

Μάλιστα αύξησαν το εισιτήριο στα 5 ευρώ για όλα τα ασφαλιστικό Ταμεία, έτσι ώστε να μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, στις οποίες Θα πηγαίνει μόνο όποιος έχει χρήματα.
Η παρέμβαση αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από τους ασθενείς.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του κ. Θεόδωρου Καρύκα, Διοικητού του Νοσοκομείου, ο οποίος ήταν και Δήμαρχος Καρύστου επιφορτισμένος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών του. Από τις 8 το πρωί, προέτρεπε τους ασθενείς να φύγουν, γιατί οι γιατροί δεν θα εξετάσουν κατόπιν δικής του εντολής.Εκβίαζε μέ αυτό τον τρόπο γιατρούς και ασθενείς, αξιοποιώντας με τον χειρότερο τρόπο την αδυναμία των ασθενών. Καταγγέλλουμε επίσης ότι με ευθύνη του Διοικητού και του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Καρύστου εισπράττονται τα 5 ευρώ από τα επείγοντα περιστατικά και από τις κατηγορίες των χρονίως πασχόντων ενάντια στην εγκύκλιο του Υπουργείου, την οποία έχει παραλάβει το Νοσοκομείο με αριθμ.πρωτ. 159/24-1-2011 και μέχρι σήμερα δεν την εφαρμόζει, Η επιτροπή απαίτησε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου την ανάρτηση αυτής της εγκυκλίου, για να είναι γνωστή στους προσερχόμενους ασθενείς, και την τήρηση της. Γεγονός το οποίο δεν έγινε.

Οι αλλαγές που συντελούνται σε βάρος των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στον τομέα της Υγείας είναι εξοντωτικές.

Η αύξηση των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση των βιβλιαρίων Υγείας έχουν αποκλείσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους από τις παροχές ασθενείας σε είδος, που είναι: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης και της νοσηλείας στο εξωτερικό κ.α.
Και πάνω από 20% των ασφαλισμένων από τις παροχές σε χρήμα που είναι: επίδομα ασθενείας, επίδομα κυοφορίας — λοχείας, χρήματα και βοηθήματα για τα ΑΜΕΑ.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν αναγκαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα που δεν καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Τα νούμερα και το μέγεθος του προβλήματος είναι πολλαπλάσιο, γιατί μιλάμε για τους άμεσα ασφαλισμένους, σι οποίοι καλύπτουν και τις οικογένειές τους.

Επικαιροποιώντας η κυβέρνηση το μνημόνιο επέβαλε αλλαγές που εμπορευματοποιούν πλήρως την υγεία.
Εφαρμόζεται το εισιτήριο των 5 € στους ασθενείς για εξετάσεις σε εξωτερικά ιατρεία και για επείγοντα περιστατικά.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, λόγω της περικοπής εκατοντάδων φαρμάκων από την κάλυψη που παρείχαν μέχρι τώρα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη περίοδο εκατοντάδες φάρμακα για σοβαρές και χρόνιες ασθένειες τα πληρώνουν σι εργαζόμενοι 100% από την τσέπη τους.
Στον ΟΓΑ το 35% των ασφαλισμένων σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή είναι ανασφάλιστοι.
Ακόμα περισσότεροι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ και Εμπόρων).
Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει και το δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Με δεδομένο ότι σι κρατικές δαπάνες στον τομέα της Υγείας συρρικνώνονται, σι παροχές τους εμπορευματοποιούνται, το πρόβλημα της επάρκειας των δημοσίων νοσοκομείων με αναλώσιμο υλικό, φάρμακα, διατροφικά είδη κλπ. έχει διογκωθεί και μεταφερθεί στις πλάτες των ασθενών, στα λαϊκά στρώματα, με αύξηση των πληρωμών, καλούμε τους εργαζόμενους. τους συνταξιούχους τους αυτοαπασχολούμενους τους φορείς της περιοχής να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας.
Να μην επιτρέψει ο Λαός να περάσει αυτή η πολιτική στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Αγώνας για την αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, που μόνο αυτή θα εξασφαλίσει αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλο το λαό
Κ.ΒΡΑΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΚΟΒΕΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Ο Σύλλογος δασοπυροσβεστών Στύρων σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:30πμ στο Cafe "LA STRADA" στα Νέα Στύρα.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κ.Μαρκόπουλος προς Νίκο Μανώλη: "Θεωρείστε με σύμμαχό σας στην προσπάθεια ενεργοποίησης της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου"

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καρύστου Νίκο Μανώλη, απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή την επιστολή του κ. Μανώλη προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ
. Νικητιάδη για την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή Καταδυτικού Πάρκου στην Κάρυστο. Στην επιστολή του αναφέρει:
"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με την ευκαιρία της επιστολής σας προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κο. Νικητιάδη, με αντικείμενο την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή Καταδυτικού Πάρκου στην Κάρυστο, σας αποστέλλω λεπτομερή για το συνολικό σχεδιασμό που είχα αναπτύξει ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Επίσης, θεωρείστε με σύμμαχό σας στην προσπάθεια ενεργοποίησης της προγραμματικής αυτής σύμβασης. Η συνολική προσπάθεια αξίζει τον κόπο δοθέντος ότι το ΕΣΠΑ τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.
Παρακαλώ ενημερώστε για τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο."
Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έδωσε πλήρη προτεραιότητα στην ενίσχυση δράσεων για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων υποδομής για την προώθηση του εναλλακτικού καταδυτικού τουρισμού.
Η περίπτωση της Καρύστου κρίθηκε ως η πιο ώριμη για την ενίσχυση των υποδομών που θα επέτρεπαν την ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων και την προσέλκυση τουριστών με υψηλότερα εισοδήματα, που διεθνώς χαρακτηρίζουν τα άτομα με ενασχόληση σε αυτή τη δραστηριότητα. Στόχος μας ήταν να καταστήσουμε την Κάρυστο καταδυτικό προορισμό.
Ειδικότερα, με την ανάληψη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης από τον Κώστα Μαρκόπουλο, έγιναν συντονισμένες ενέργειες, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού των έργων υποδομής και της χρηματοδότησης τους, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την αποτελεσματική λειτουργία καταδυτικού πάρκου στην Κάρυστο.

  1. Το καλοκαίρι του 2009 υπεβλήθησαν από την Ειδική Γραμματεία του Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης Τεχνικά Δελτία Έργου για άμεση αξιολόγηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης, σε συνεργασία με την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», το έργο με τίτλο:
 Ψηφιακές Υπηρεσίες Διαχείρισης Καταδυτικών Πάρκων, Υποστήριξης Καταδυτικών Δραστηριοτήτων και Προβολής Καταδυτικού Τουρισμού με συνολικό Προϋπολογισμό 2.439.000 €.
Το έργο αυτό αφορά στην μεταφορά ψηφιοποιημένης εικόνας από το βυθό, από ναυάγια και καταδυτική δραστηριότητα σε συγκεκριμένα σημεία των πόλεων σε μεγάλες οθόνες, επιχειρώντας να δημιουργηθούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Προτάθηκαν 5 πιλοτικές εγκαταστάσεις: στην Κάρυστο στο καταδυτικό πάρκο, στη Ζάκυνθο στο θαλάσσιο πάρκο, στη Λέσβο στο απολιθωμένο δάσος, στην Ερέτρια στον υποθαλάσσιο αρχαίο προβλήτα, και στον Κορινθιακό στη Μαύρη Μύτη Ν. Αχαΐας.
Δόθηκε προτεραιότητα ένταξης της χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ στο έργο της Καρύστου λόγω ωριμότητας των συνθηκών για την υλοποίηση του.
- Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά η προσπάθεια δημιουργίας ενός καταδυτικού πάρκου διεθνών προδιαγραφών, με αξιοποίηση τόσο των ειδικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όσο και των νέων τεχνολογιών. Η όλη φιλοσοφία ήταν ο Δήμος Καρύστου να διαδραματίσει τον πρωταρχικό ρόλο στην κατασκευή, όσο και στην αποτελεσματική λειτουργία του Πάρκου και για αυτό το σκοπό η συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με το Δήμο προβλέπονταν να είναι συνεχής με κύριο στόχο την πραγματοποίηση και χρηματοδότηση των εξειδικευμένων μελετών που απαιτούνταν μέσω κονδυλίων τεχνικής βοήθειας (ΠΔΕ και ΕΣΠΑ).
- Ανεξάρτητα από την Προγραμματική Σύμβαση, προκειμένου να προετοιμαστεί το έργο, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, είχαν διενεργηθεί επιτόπιες επισκέψεις, τόσο από στελέχη του Υπουργείου, όσο και από ειδικούς δύτες που αξιολόγησαν τα δεδομένα και συγκέντρωσαν τα αρχικά στοιχεία για τον προγραμματισμό των απαραίτητων μελετητικών και κατασκευαστικών ενεργειών. Εξετάστηκαν και στοιχεία από αρχαιολογικής άποψης και εντοπίστηκαν τα σημεία όπου θα βυθίζονταν κάποια παροπλισμένα πλοία, που κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα ρυμουλκούνταν στην περιοχή προκειμένου να δημιουργηθούν τεχνικά ναυάγια.
- Υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ στελεχών του Δήμου Καρύστου / Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου και της Ειδικής Γραμματείας που είχε στην ευθύνη της τα Αναπτυξιακά Έργα Τουρισμού. Αντικείμενο των συζητήσεων αυτών ήταν η οργανωτική δομή του Καταδυτικού Πάρκου, η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του, η προβολή του στο εξωτερικό, καθώς και η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους ιδιωτικούς φορείς που παρείχαν τον σχετικό εξοπλισμό και διασφάλιζαν την πρόσβαση με σκάφη στα σημεία ενδιαφέροντος του Πάρκου.
- Διάφορες ενισχυτικές στη λειτουργία των καταδυτικών Πάρκων δράσεις επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο δράσεων επιχειρηματικής ενίσχυσης δραστηριοτήτων μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν κίνητρα στην τοπική οικονομία για έναρξη συναφών με τα Πάρκα δραστηριοτήτων (π.χ. επιδοτήσεις σε εταιρείες που θα παρείχαν υπηρεσίες εναλλακτικού καταδυτικού τουρισμού, υπηρεσίες παρεμφερών υποστηριχτικών δραστηριοτήτων, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ζητήματα καταδύσεων κ.λπ.)

Όχι στον αποκλεισμό των αγροτών του νομού μας από την εγκατάσταση φωτοβολταικών ζητά ο Συμεών Κεδίκογλου

Ο Συμεών Κεδίκογλου ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε στην Υπουργό κ. Μπιρμπίλη να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών

Κυρία Υπουργέ,
Ο Νόμος για τις ΑΠΕ3851\2010 Αρ. 15 παρ. 6 αναφέρει: «Τα αιτήματα που υποβάλλονται από επαγγελματίες αγρότες ισχύος 100 kw σε έκταση ιδιοκτησίας τους, εξετάζονται κατά προτεραιότητα. Η προτεραιότητα κατοχυρώνεται με ξεχωριστή αριθμοδότηση». Αυτή η διάταξη είχε ισχύ για τρεις μήνες από την ψήφιση του νόμου, ήτοι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Ωστόσο, επειδή η ΔΕΗ δεν είχε ανοίξει τα δίκτυα παρά τον Αύγουστο του 2010, είχατε δώσει παράταση στην ισχύ της διάταξης μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 2010.
Σε όλους τους Νομούς της ηπειρωτικής χώρας, τηρήθηκε η προτεραιότητα των αιτήσεων από επαγγελματίες αγρότες έως τις 10-10-2010, όπως ο παραπάνω νόμος ορίζει.
Η Εύβοια ωστόσο, ως διασυνδεμένο νησί, εξαιρέθηκε από τις αδειοδοτήσεις με αποκλειστικούς αποδέκτες αγρότες από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο του 2010 (3η ανακοίνωση της ΔΕΗ), με αποτέλεσμα αγρότες του νομού, ενώ είχαν ξοδέψει χρήματα για μελέτες, τελικά έμειναν απ’ έξω από τις άδειες. Σημειώνεται εδώ ότι οι επαγγελματίες αγρότες του νομού Εύβοιας είχαν έτοιμους τους φακέλους προς υποβολή από την 1η Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του νόμου για τις ΑΠΕ 3851/2010.
Με ευθύνη της η ΔΕΗ για την Εύβοια άνοιξε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 10-2-2011, ενώ στην 6η ανακοίνωσή της την 1η Φεβρουαρίου 2011, η επιχείρηση αναφέρει:
«Όλες οι αιτήσεις συμπεριλαμβανομένων και από επαγγελματίες αγρότες, θα εξεταστούν ενιαία, βάση αριθ. πρωτ., καθώς ο νόμος 3851 Αρ 15 παρ.6 ίσχυε μέχρι 10-10-2010».
Με τους παραπάνω χειρισμούς, διαπιστώνονται οι εξής αδικίες για την Εύβοια:

  • Αφενός διατίθεται από τη ΔΕΗ η χαμηλότερη ως διασυνδεδεμένο νησί ισχύς των 12Mw, όταν για παράδειγμα στην Κέρκυρα, επίσης διασυνδεδεμένο νησί, διατίθεται ισχύς 42,6Mw και στη Ζάκυνθο 23Mw
  • Αφετέρου με τη διαδικασία ενιαίου πρωτοκόλλου από τη ΔΕΗ Χαλκίδας και Αλιβερίου, οι αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών έπονται, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός διατιθέμενης ισχύος.
Εξάλλου, μπορεί η κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων των επαγγελματιών αγροτών να ορίζεται σε διάταξη του ν. ΑΠΕ3851/2010 που έχει ισχύ μέχρι τις 11-10-2010, αλλά οι αγρότες στην Εύβοια είχαν έτοιμους προς υποβολή τους φακέλους από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και η ΔΕΗ δεν τους παραλάμβανε λόγω μη έναρξης της υποδοχής των αιτήσεων στα διασυνδεδεμένα νησιά.
Συνεπώς, το ζήτημα είναι μάλλον ερμηνευτικό παρά νομικό επί της ουσίας.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η διατιθέμενη ισχύς για το νομό. Προς αποκατάσταση της αδικίας προς τους αγρότες στην Εύβοια, προτείνεται η επανεξέταση της ερμηνείας του νόμου, ώστε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών, να ισχύσει το κριτήριο εντοπιότητας στις υποβληθείσες αιτήσεις και να αυξηθεί η διατιθέμενη ισχύς από τη ΔΕΗ στο νομό της Εύβοιας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1.      Συμφωνείτε ως προς την ορθότητα της ως άνω ερμηνείας του νόμου για την κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων των επαγγελματιών αγροτών;
2.      Προτίθεσθε να θεσπίσετε το κριτήριο της εντοπιότητας και πώς σκοπεύετε να εξασφαλίσετε την προτεραιότητα στην εξέταση των αιτήσεων των επαγγελματιών Ευβοιωτών αγροτών;
3.      Προτίθεσθε να αυξήσετε τη διατιθέμενη ισχύ (kw) από την ΔΕΗ στην Εύβοια, ώστε να συμπεριληφθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών αγροτών στη Χαλκίδα και το Αλιβέρι και να αρθούν οι αδικίες εις βάρος τους;
4.      Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη Σκύρο που ανήκει στο νομό Εύβοιας;

18 Φεβρουαρίου 2011
Ο Βουλευτής


Συμεών Κεδίκογλου

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών

Εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση για κατανομή 30.000.000 € στους δήμους για τις σχολικές επιτροπές και αφορά σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, κατανεμήθηκαν από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη Λειτουργικών και Λοιπών Γενικών Δαπανών»  για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών επιτροπών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας το ποσό των 641.073 ευρώ (Α΄ Δόση για το 2011)
Αναλυτικά οι Δήμοι πήραν:
Δήμος Διρφύων 55.894 ευρώ
Ερέτριας 30.110 ευρώ
Ιστιαίας Αιδηψού 54.629 ευρώ
Καρύστου 39.891 ευρώ
Κύμης Αλιβερίου 89.281 ευρώ
Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας 49.997 ευρώ
Σκύρου 12.137 ευρώ

Ο βουλευτής Εύβοιας Κ.Μαρκόπουλος καταγγέλλει τον τρόπο αδειοδότησης φωτοβολταϊκών στην Εύβοια

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη
ΘΕΜΑ: Εμπαιγμός για τους μικρoεπενδυτές φωτοβολταϊκών στην Εύβοια.Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλά παράδοξα σχετικά με την αντιμετώπιση των μικρών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, τόσο από το κράτος, όσο και από την ΔΕΗ. Το εύηχο διακύβευμα της κυβέρνησης για «Πράσινη Ανάπτυξη» φαίνεται ότι αφορά μερικούς μόνο, αφήνοντας έξω αγρότες που έχουν ήδη δαπανήσει χρήματα από το υστέρημα τους, προσδοκώντας κάποια έσοδα από μία εναλλακτική αξιοποίηση των χωραφιών τους, αλλά και τα πολλά νοικοκυριά, που είδαν την προοπτική μιας οικονομικής ενίσχυσης στις δύσκολες αυτές εποχές. Μάλιστα, ακούγεται ότι από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης της 10-02-2011, που πλέον αφορούσε τους πάντες, προωθούνται ΜΟΝΟΝ μερικοί επιτήδειοι και μάλιστα ΜΗ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΥΒΟΕΙΣ!
Ειδικότερα για την Εύβοια, χωρίς την παροχή κάποιων επεξηγήσεων, ανακοινώθηκε ότι ισχύει ένα ανώτατο περιθώριο δυνατότητας κάλυψης 12 MW, που αφορούσε πέραν των φωτοβολταϊκών εδάφους και τις μικρές οικιστικές εγκαταστάσεις στις στέγες και στις ταράτσες, αλλά και τις αγροτικές εγκαταστάσεις. Φυσικά, το ανώτατο αυτό όριο καλύφθηκε άμεσα, μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων, έχοντας ως αποτέλεσμα πολλοί αγρότες που αποπειράθηκαν να μπούνε σε αυτές τις διαδικασίες, να μείνουν ξεκρέμαστοι. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς παράτησαν τα χωράφια τους, παρασυρόμενοι από τις κυβερνητικές σειρήνες για εξασφαλισμένο εισόδημα από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και μη γνωρίζοντας τους περιορισμούς, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς με σημαντικά έξοδα για την κατάρτιση φακέλου και την υποβολή σχετικής αίτησης αδειοδότησης και στερούμενοι πόρους, βασικούς για την επιβίωσή τους.

Αν και τα όρια του υφιστάμενου δικτύου είναι γνωστά, παρόλα αυτά η ΔΕΗ προέβη σε νέα προκήρυξη και δη ανοιχτή προς όλους, δημιουργώντας εύλογες απορίες σχετικά με τη λογική πίσω από αυτή τη νέα προκήρυξη, αλλά και τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την έγκριση των νέων αιτήσεων. Επιπλέον τούτου, δεν προκύπτει από πουθενά η προτεραιότητα που θα έπρεπε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους Ευβοείς, αλλά ούτε υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί δεν ακολουθείται μία ανοιχτή διαδικασία κάλυψης αναγκών με βάση την αρχαιότητα της αίτησης και την δυνατότητα του δικτύου.
Στην περίπτωση του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στις στέγες», οι αιτήσεις κάλυψαν την προσφερόμενη δυνατότητα των 12 MW μόλις σε λίγες ώρες, την πρώτη ημέρα που δόθηκε η δυνατότητα για αιτήσεις! Σημειωτέον ότι τα μικρά οικιστικά αυτά φωτοβολταϊκά είναι εύκολα και γρήγορα υλοποιήσιμα και η παραγωγή γίνεται εντός του αστικού κύκλου, όπου γίνεται και η κατανάλωση.
Για την περίπτωση της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου στην Εύβοια υπάρχουν ακόμα περισσότεροι περιορισμοί που δημιουργήθηκαν από τις προβλέψεις της 6ης ανακοίνωσης της ΔΕΗ της 1/2/2011. Προβλέπεται ότι μόνο για την περιοχή του Αλιβερίου θα γίνονται αποδεκτές αιτήσεις για εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται από τον Υποσταθμό του Αλιβερίου, αφήνοντας όλες τις άλλες πιθανές εγκαταστάσεις εκτός.

Από την άλλη μεριά, όταν εκ των προτέρων γνώριζε η ΔΕΗ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι το δίκτυο είναι κορεσμένο, άνοιξαν το δικαίωμα για αιτήσεις και για τα μεγαλύτερα έργα, αυτά δηλαδή των 100 με 150 KW. Επίσης, με δεδομένο ότι τα έργα αυτά χρειάζονται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να αξιολογηθούν, με πολλές δυνητικές επιπλοκές, το αποτέλεσμα είναι να πετάγονται εκτός στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα όλα τα μικρά, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν εύκολα, χωρίς ιδιαίτερες επιπλέον υποδομές δικτύου και ικανοποιώντας τις ανάγκες της ΔΕΗ για «πράσινο» ρεύμα, αλλά κυρίως τις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού πολιτών
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,
Ερωτάται η κα. Υπουργός
1. Γιατί υποβαθμίστηκε η δυνατότητα επιτυχίας των αιτήσεων των Ευβοέων αγροτών και του μεγάλου αριθμού των νοικοκυριών που ήθελαν να αξιοποιήσουν τις στέγες τους; Η δυνατότητα όλων να συμμετέχουν, με δεδομένους τους περιορισμούς στην υποδομή, ουσιαστικά απορρίπτει τη δυνατότητα αδειοδότησης των τοπικών ενδιαφερομένων.
2. Γιατί δεν έγιναν αποδεκτές αιτήσεις και μετά τη συμπλήρωση του τιθέμενου ορίου, έτσι ώστε να λειτουργήσει μία λίστα αναμονής με διαφάνεια στη σειρά προτεραιότητας των αιτημάτων; Αποτέλεσμα αυτού ήταν, πάνω από 25 αγρότες να μην κατόρθωσαν καν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να πάρουν το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης.
3. Ποιός είναι ο σχεδιασμός για την επέκταση του δικτύου στην Εύβοια; Η δραματική έλλειψη υποδομής, αναγκαστικά δημιουργεί αποτρεπτικές συνθήκες για την εξάπλωση των ΑΠΕ με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη για την Εύβοια και τους κατοίκους της.
4. Ποιός είναι ο σχεδιασμός για τη Σκύρο, που ανήκει και αυτή στην Εύβοια;
5. Ζητάμε κατάθεση σχετικών εγγράφων με τα ακριβή στοιχεία των φυσικών ή νομικών προσώπων των οποίων οι αιτήσεις πρωτοκολλήθηκαν στις 10/2/2011 και πρόκειται να εξεταστούν.

Ερώτηση της βουλευτού Ευβοίας Κ.Περλεπέ για κατά προτεραιότητα εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών από αγρότες

Η ερώτηση της βουλευτού K.Περλεπέ έχει ως εξής:«Η ΔΕΗ με τις ανακοινώσεις που εκδίδει για την εξέταση επενδυτικών αιτημάτων για Φωτοβολταϊκά πάνελ στα διασυνδεδεμένη νησιά, καταργεί στην πράξη την νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 15 παραγρ. 6 εδαφ. (β) του ν. 3851/2010 για κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτημάτων που υποβάλλουν οι επαγγελματίες αγρότες για το παραπάνω θέμα. Συγκεκριμένα, με την τρίτη ανακοίνωση της ΔΕΗ (27-8-2010) η υποδοχή αιτήσεων για φωτοβολταικούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες στα διασυνδεδεμένα νησιά αναστελλόταν επ’ αόριστον παρά το ότι οι επαγγελματίες αγρότες είχαν έτοιμους προς υποβολή τους φακέλους τους εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις του παραπάνω νόμου.
Στη συνέχεια όμως, με την έκτη ανακοίνωση της ΔΕΗ (1-2-2011 αποκλείεται με ρητή διάταξη της ανακοίνωσης αυτής η κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων των επαγγελματιών αγροτών, με την αυθαίρετη ερμηνεία ότι η εξαιρετική διάταξη του παραπάνω νόμου για τους αγρότες ίσχυε μόνο για μέχρι 11-10-2010, αγνοώντας εσκεμμένα ότι οι εν λόγω αγρότες είχαν έτοιμους προς υποβολή τους φακέλους τους από 1-9-2010 και η ΔΕΗ δεν τους παρελάμβανε λόγω μη έναρξης της υποδοχή αιτήσεων στα διασυνδεδεμένα νησιά.
Kατόπιν των ανωτέρω,
 Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ
1. Τι προτίθεται να πράξει το ΥΠΕΚΑ για την άρση της αυθαιρεσίας της ΔΕΗ και την ουσιαστική εφαρμογή του ν. 3851/2010 όσον αφορά στην κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων επαγγελματιών αγροτών στα διασυνδεδεμένα νησιά;
2. Πως θα εξασφαλισθεί ότι θα γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις για κατά προτεραιότητα εξέταση των σχετικών αιτημάτων επαγγελματιών αγροτών των περιοχών Καρύστου και Σκύρου για τις οποίες η ΔΕΗ αρνείται παράνομα να δεχθεί αιτήσεις;»

Εθελοντική προσπάθεια για καθαρισμό της Δυτικής Παραλίας Καρύστου

Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Καρύστου διοργανώνουν καθαρισμό της Δυτικής Παραλίας Καρύστου.

Η εθελοντική προσπάθεια ορίζεται για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 9:00 π.μ.

Παρακαλούμε τους συλλόγους της περιοχής, τους μαθητές, καθώς και τους δημότες να λάβουν μέρος και να συμβάλουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Στόχος μας είναι η καθαριότητα των παραλιών, η ευαισθητοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η ενεργοποίηση της κοινωνίας πολιτών.

Σκοπός μας μία «καθαρή συμμαχία» με όλους τους δημότες για να διατηρήσουμε την περιοχή μας καθαρή και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Καθαρή Συμμαχία» για την Νότια Καρυστία

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του Δήμου Καρύστου βρίσκεται σε λειτουργία για 3η συνεχόμενη εβδομάδα.Προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να διατηρήσουμε καθαρή την περιοχή μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να εξοικονομήσουμε πόρους χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων των δημοτών.
Χρειάζεται να γνωρίζουμε όλοι μερικά βασικά πράγματα για την ανακύκλωση χαρτιού.
Πιο συγκεκριμένα:
1) Στους μπλε κάδους
τοποθετούμε χαρτί και μόνο χαρτί.
Όχι μεταλλικά ή οτιδήποτε άλλα απορρίμματα.

2) Δεν πετάμε τις κούτες όπως είναι αλλά τις διπλώνουμε, ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο.

3)Δεν τοποθετούμε χαρτιά, εφημερίδες και περιοδικά μέσα σε πλαστικές σακούλες, αλλά τα τοποθετούμε χύμα.
Οι χώροι όπου έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης είναι οι εξής:

Α) Για την δημοτική ενότητα Καρύστου:
1) Δημαρχείο.
2) S/M Γαληνός και 1ο Νηπιαγωγείο.
3) Γυμνάσιο και Τεχνικό Λύκειο.
4) Νοσοκομείο.
5) 1ο Δημοτικό Σχολείο.
6) 2ο Δημοτικό Σχολείο.
7) Γενικό Λύκειο.
8) S/M Καλλιανιώτης No1.
9) S/M Καλλιανιώτης No2.
10) S/M DIA.
11) S/M Ντόμαρη.
12) ΕΤΕ και Ευβοϊκή Τράπεζα.
13) ΔΟΥ Καρύστου.
14) Απέναντι από Alpha Bank.
15) Δράκος Δημήτρης και DIA μικρό.
16) S/M Χρ. Καρύκα.
17) S/M Τσίγκρου και S/M Μπουρνού.
18) S/M Θεοδώρου και Κάβα Μπαγιάτη.
19) Ειρηνοδικείο.
20) Απέναντι από κατάστημα «Γερμανός».
Β) Για την δημοτική ενότητα Μαρμαρίου: 1) Δύο κάδοι έξω από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Μαρμαρίου.
2) Έξω από την τοπική κοινότητα Μαρμαρίου.
3) Ανάμεσα στο Ταχυδρομείο και το Λιμενικό Ταμείο.
4) Στο χώρο του Λιμανιού.
5) Απέναντι από S/M Κέκης.
6) Ανάμεσα στο ξενοδοχείο «Δελφίνι 1» και S/M Καλλιανιώτης.
7) Απέναντι από S/M Παπαθανασίου.
Γ) Για την δημοτική ενότητα Στύρων: 1) Στην θέση Κεφάλα κοντά στο κατάστημα Τραχιώτη 2 κάδοι.
2) Κοντά στο «Νέο Μάρκετ».
3) Απέναντι από παιδική χαρά Νέων Στύρων.
4) Ηρώο Νέων Στύρων.
5) Δημοτικό Σχολείο Νέων Στύρων.
6) Απέναντι από τον φούρνο Κανέλλου Δημητρίου.
7) Απέναντι από καφετέρια «La Strada».
8) Στην πλατεία Στύρων 2 κάδοι.
9) Δημοτικό Σχολείο Στύρων.
10) Γυμνάσιο Στύρων.

Επίσης, στο περιοχή των πρώην «Σφαγείων» Καρύστου συγκεντρώνονται ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Οι δημότες μπορούν να αφήνουν εκεί τις ηλεκτρικές συσκευές τους ή να έρχονται σε επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου ώστε να τα μαζεύουν.
Αρμόδιος υπάλληλος είναι ο κύριος Κώστας Βαρελάς (τηλ. Επικοινωνίας 2224022283) ή μπορείτε να έλθετε άμεσα σε επαφή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κύριο Κώστα Διγαλέτο (τηλ. 6939031938).
Το ίδιο ισχύει και για τα κλαδιά, τα μπάζα και τα παλαιά στρώματα.
Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να μην αφήνουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα και διάφορα αντικείμενα.

Τέλος, η δημοτική αρχή έχει βάλει στόχο έως το Πάσχα να μαζέψει και να στείλει προς ανακύκλωση όσο το δυνατόν περισσότερα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.
Όσοι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να απομακρύνουν τα παλαιά οχήματα τους να ενημερώσουν άμεσα. Στην προσπάθεια μας για έναν πιο καθαρό, πιο ανθρώπινο και φιλικότερο προς το περιβάλλον Δήμο θέλουμε σύμμαχο εσένα. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2011


Πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ανεμοπύλες’ και την επιτροπή Καρναβαλιού Μαρμαρίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:


1) 18/2/2011: Party στο Καφέ – Bar ‘Playroom’ στο Μαρμάρι.
2) 25/2/2011: Party στο ‘Stars Club’ στην Κάρυστο.
3) 27/02/2011: Baby Rally και Μάσκες Καπέλα στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Καρύστου.
4) 4/3/2011: Party στο ‘Happening’ στο Μαρμάρι.
5) 5/3/2011: Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού στις 11 π.μ στην Πλατεία Μαρμαρίου. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.
6) 5/3/2011: Αποκριάτικο Happening στις 4:00 μ.μ. στην Πλατεία Νέων Στύρων.
7) 5/3/2011: Χορός Πολιτιστικού Κέντρου «Ανεμοπύλες» στις 9:00 μ.μ. στη Φαντασία, Κάρυστος.
8) 6/3/2011: Καρναβάλι 2011 στο Μαρμάρι. Ώρα έναρξης 3:00 μ.μ.
9) 6/3/2011: Παραδοσιακό έθιμο ‘Πίλιουρα’ στα Στύρα. Ώρα έναρξης 6:30 μ.μ.
10) 7/3/2011: Παραδοσιακά Κούλουμα στον Αετό Καρύστου. Ώρα έναρξης 11:00 π.μ Μπούρος.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ

 «Τελευταία κάποιοι, σκοπίμως, προσπαθούν να διαδώσουν ότι πρόκειται να μετακινηθώ στη Β’ Αθηνών. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Καμία τέτοια επιθυμία δεν υπάρχει ούτε σε μένα ούτε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ούτε έχει ποτέ συζητηθεί το θέμα, ως μη υπάρχον.
Η τελευταία μεγάλη συγκέντρωση στη Χαλκίδα με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού μου γραφείου, δείχνει τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών της Εύβοιας στο πρόσωπό μου.
Δημόσια ευχαριστώ γι’ αυτό, ιδιαίτερα εφόσον γίνεται σε δύσκολη στιγμή για τα πολιτικό σύστημα. Αυτούς τους ανθρώπους θέλω και θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στη Βουλή. Τους πολίτες του νομού της Εύβοιας».

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΨΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Απόψε στις 9 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρύστου διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο κέντρο ΦΑΝΤΑΣΙΑ στα Αλαμανέικα Καρύστου.Καλό φαγητό, άφθονο κρασί, κέφι, τραγούδι, χορός και πολλά όμορφα δώρα !!!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ /ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/2/2011 ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΠΕΡΓΑΝΤΑ , ΟΤΙ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΙΣ 10/2/2011 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΠΡΩ’Ι’ ΤΗΣ 10/2/2011 ΣΤΙΣ 11Π.Μ, ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .
 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ.ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Κ.ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ..
ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ Β. ΕΥΒΟΙΑ ,Ν.ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΑΝΥΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ.
ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ, ΑΥΤΟ, ΣΥΜΒΑΝ.
 α) ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ κ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 β) Η ΣΚΛΗΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ, ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ ΠΕΡΓΑΝΤΑ , ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ.

ΤΕΛΟΣ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΒΟΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ‘ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ‘ 


                                     ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΛΕΤΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΑΤΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Ο Δήμαρχος Καρύστου Μανώλης Νικόλαος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τούρλα Γεωργία, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου Κουνέλη Ντίνα και τον Πρόεδρο των δασκάλων & νηπιαγωγών Καρύστου Ελευθερίου Παναγιώτη μετέβησαν στην έδρα του Ο.Σ.Κ- Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του έργου ανέγερσης του 2ου Δημοτικού Καρύστου.
Σε συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ Δρούλια Ηρακλή ειπώθηκαν από μεριάς του τα εξής: «η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί ωστόσο λόγο έλλειψης κονδυλίων δεν μπορεί να γίνει η δημοπράτηση από τον Ο.Σ.Κ».
Εν συνεχεία προτάθηκε η ένταξη του στο ΕΣΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση η νέα δημοτική αρχή του νέου Δήμου Καρύστου υποστηρίζει ότι η δημοπράτηση του έργου πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα είτε μέσω Ο.Σ.Κ είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου φορέα , διότι πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή της Καρύστου.
Στο συγκεκριμένο θέμα δεν χωρούν καθυστερήσεις και αναβολές. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


                                                                       
(φωτογραφίες από ευβοίκα sites όπως
eviagate.gr,eviaportal.gr,evianews.com)

Οι φράσεις ¨είχε πολύ κόσμο¨ ή είχε πάρα πολύ κόσμο¨δεν αρκούν για να περιγράψουμε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του βουλευτή Ευβοίας της Ν.Δ. και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκοπουλου χθες το πρωί στο ξενοδοχείο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ στην παραλία Χαλκίδας.Πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα...Οι τρεις αίθουσες στον 1ο όροφο καθώς και το ισόγειο ήταν γεμάτα κόσμο...Η ομιλία των καλεσμένων του κ. Μαρκόπουλου,οι  κ. Στυλιανίδης και κα Βόζεμπερκ μίλησαν πρώτοι ενώ έπειτα μίλησε η πολιτευτής του νομού μας της Ν.Δ. κα Παππά.Επειτα ο Κ.Μαρκόπουλος έδωσε μια εξαιρετική ομιλία που ενθουσίασε τον κόσμο.Τέλος ήταν πολύ ευδιάθετος και χαιρέτησε όλους τους παρεβρισκόμενους.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυρίας Ιωάννας Γεωργίου σχετική με «στημένο» διαγωνισμό στο Δήμο Καρύστου και προς αποκατάσταση της αλήθειας και των όποιων παρεξηγήσεων, πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν ξεκάθαρα τα εξής:
Ο εκάστοτε Δήμαρχος, όπως ορίζεται από τον Νόμο Καλλικράτη καθώς και τον προγενέστερο τού Νόμο Καπποδίστρια, έχει δικαίωμα να επιλέξει ειδικούς – μετακλητούς υπαλλήλους ισάριθμες των θέσεων Αντιδημάρχων και με συγκεκριμένο αντικείμενο.
Στην περίπτωση του Δήμου Καρύστου μπορεί να επιλέξει 4 ειδικούς συνεργάτες ήτοι 1 επιστημονικό συνεργάτη, 2 ειδικούς συμβούλους και 1 νομικό σύμβουλο. Η κάλυψη των θέσεων γίνεται με απόφαση και αποκλειστική ευθύνη του Δήμαρχου σύμφωνα βέβαια με τον Νόμο 3584/2007 ο οποίος θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είναι έγκυρη η πράξη.
Πιο συγκεκριμένα όπως ορίζει ο νομοθέτης στο άρθρο 163: «2.Οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί, και είναι ανεξάρτητοι από το προσωπικό που προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις για την εξυπηρέτηση διαρκών αναγκών.
3. Για την πλήρωση των θέσεων απαιτούνται ειδικά για τους επιστημονικούς συνεργάτες:
α) διδακτορικό δίπλωμα ή τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών,
β) τουλάχιστον 2ετή εμπειρία σε συναφή αντικείμενο τοπικής ή κεντρικής διοίκησης,
γ) παρουσιάσεις ειδικών μελετών σχετιζόμενες με το αντικείμενο της απασχόλησης τους.
4)
Η πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού, ενεργείται, ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου, με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και προσλαμβάνει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα.» Εν ολίγοις, ο Δήμαρχος γνωστοποιεί την απόφαση του να προσλάβει Επιστημονικό Συνεργάτη, δεν κοινοποιεί στον Α.Σ.Ε.Π. για έγκριση θέσεως.
Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες θέσεις συνεργατών επιλέγονται από τον εκάστοτε Δήμαρχο για τον απλούστατο λόγο ότι αποτελούν το επιτελείο του το οποίο τον επικουρεί στο έργο του. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι τις προϋποθέσεις τις ορίζει ο Νόμος, δεν τις ορίζει ο Δήμαρχος.
Όσον αφορά τον κύριο Γιάννη Μανώλη, όπως καταδεικνύεται παρακάτω και από το βιογραφικό του σημείωμα, υπερκαλύπτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που ορίζονται από τον Ν.3584/2007.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

 Ημερομηνία Γέννησης: 01/07/1979
 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977050441, 210 2717844
 Διεύθυνση: Ταύρου 17 (14231), Νέα Ιωνία – Αττική.
 Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες.
ΣΠΟΥΔΕΣ:  09/2009 – Σήμερα: υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Νομικής Σχολής, θεματική διατριβής: Η Επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελληνική Πολιτική Περιβάλλοντος: Θεσμικοί Μετασχηματισμοί & Διοικητικές Επιπτώσεις.
 01/2010 – 03/2010: Σειρά Σεμιναρίων Πολιτικής Φιλοσοφίας στην Ελληνική Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υπό τον Καθηγητή Χρήστο Γιανναρά.
 04/2010: Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Τεχνικές Διαπραγμάτευσης υπό τον Καθηγητή Brian Mundell (Executive Education - Harvard, JFK School).
 09/2007-10/2008:Πτυχιούχος μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία, MSc, London School of Economics & Political Science (Βαθμός:Merit).
 Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Cambridge.
 09/1999-07/2003:Πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης , Πανεπιστήμιο Κρήτης (Βαθμός: 7,53/10).
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:  05/2010 – 07/2010: Υπεύθυνος Οργάνωσης του Γραφείου ΕΟΤ Λονδίνου για την προετοιμασία και εκτέλεση της εκδήλωσης ‘Greek Beach by the Thames’, η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο.
 02/2010 – 05/2010: Επενδυτικός Σύμβουλος, Interamerican
 01/2009-10/2009: Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης σε θέματα Συντονισμού & Ελέγχου Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού.
 09/2008-11/2008: Εξωτερικός Συνεργάτης της εταιρείας ‘Ankit Media’ που στόχο είχε την οργάνωση της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ στο σταθμό Victoria του Λονδίνου κατά την περίοδο της World Travel Market.
 01/2006-12/2006: Συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών.
 04/2004-11/2005: Ειδικός Συνεργάτης Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.
 02/2002-09/2002: Ερευνητής στο Ε.Π.Ι./ΠΑΝΤΕΙΟΝ Π.Κ.Π.Ε. υπό τον Καθηγητή κο Κ.ΓΕ.Αθανασόπουλο. (Συστάσεις διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν).
ΣΥΝΕΔΡΙΑ: • Φεβρουάριος 2009: Συμμετοχή στο Συνέδριο με θέμα ‘Αιολική Ενέργεια: Ανάπτυξη & Περιβάλλον’, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ερέτρια του Ν. Ευβοίας.
• Ιούλιος 2004: Εισηγητής στην πρώτη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο που έλαβε χώρα στα πλαίσια του προγράμματος AICCRE με θέμα: ‘Η τοπική οικονομική ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων: εμπειρία, προοπτικές και προκλήσεις’.
• Μάιος 2003: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνεδρίου με θέμα ‘Πανεπιστήμιο και Πολιτική’ υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
• Μάιος 2002: Συμμετοχή στο Διεθνές Συμπόσιο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα ‘Κράτος, Κοινωνία, Αγορά & Πολιτικές στην Εκπαίδευση’.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:  Αγγλικά: Άριστα
 Ισπανικά: Βασική.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Χειρίζομαι με ευκολία Η/Υ: Word, Excel, Internet. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:  Μέλος του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.
 Μέλος της οργάνωσης ‘Βαλκανική Αμφικτιονία’.
 Αρθρογράφος για 3 χρόνια στο περιοδικό ‘Φοιτητικός Δίαυλος’.
 Αρθρογράφος για 1 χρόνο στο Δημοτικό Τύπο Περιφέρειας Αττικής.
 Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Political Studies Association.
 Μέλος της European Thought Society – Battle of Ideas (LSE).
HOBBIES:  Αθλητισμός.
 Διάβασμα με έμφαση στη Φιλοσοφία & Λογοτεχνία.
 Εκπαιδευτικά ταξίδια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑ ΜΟΥΤΣΟΥ

Σχετικά με την τοποθέτηση της πρώην δημάρχου Στυρέων Σοφίας Μούτσου , κατόπιν των ενεργειών από πλευράς Δήμου Καρύστου, ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης  δηλώνει τα εξής: «Είναι ηλίου φαεινότερων ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη.
Για το αν υπάρχει και ποινική δεν μένει παρά να αποδειχτεί.
Έλεγχος διενεργείτε σε όλους τους συνενωμένους Δήμους και Κοινότητα του νέου Δήμου Καρύστου. Δυστυχώς, όσες νόμιζαν ότι είχαν την πολυτέλεια να κόβουν τιμολόγια χωρίς παραστατικά μέχρι και την τελευταία ημέρα αγνοούν εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ακόμη, το έλλειμμα είναι όχι μόνο λογιστικό αλλά και ταμειακό.
Η σοβαρότητα της καταστάσεως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που επιχειρεί να παρουσιάσει η πρώην Δήμαρχος Στυρέων».

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥΤΣΟΥ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Η Τ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΡΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΟΤΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑ.
«Χαίρομαι για τους ελέγχους που ζητά ο κ. Μανώλης σχετικά με τον πρώην Δήμο Στυρέων και ασφαλώς είμαι στη διάθεση των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών για την παροχή κάθε πληροφορίας. Παράλληλα όμως η δεοντολογία επιβάλλει την άσκηση αντίστοιχων ελέγχων και στους άλλους δήμους Καρύστου και Μαρμαρίου.
Η ταύτιση της κακοδαιμονίας του νέου δήμου Καρύστου με το άτομό μου εξαιτίας δήθεν τεράστιων οφειλών του πρώην Δήμου Στυρέων ανήκει στη δικαιοδοσία άλλης επιστήμης και ουδεμία ευθύνη φέρω για την ανεπάρκεια ή το ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε ισχυρισμού.
Η άσκηση του σχετικού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα καταρρίψει επιτέλους την παγιωμένη άποψη ορισμένων για τα δήθεν μυθώδη ποσά που συνέρευσαν στον πρώην Δήμο Στυρέων μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 από διάφορες δωρεές, κάτι το οποίο σαν καραμέλα "πιπιλάνε" χάριν εντυπωσιασμού όσοι έλειψαν να δώσουν στήριξη και αλληλεγγύη στις τεράστιες ανάγκες του Δήμου Στυρέων που κηρύχτηκε, όπως είναι γνωστό, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 2 ολόκληρα χρόνια.
Εξαιτίας της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που πέραν των άλλων δυσμενών επιπτώσεων στις υποδομές του Δήμου επέφερε και σημαντική μείωση του τουρισμού, του κυριότερου πόρου ζωής του Δήμου (υποδομή 5.000 κλινών), το Δημοτικό Συμβούλιο με σχεδόν πάντα ομόφωνες αποφάσεις του αποφάσισε την χάραξη μιας εξωστρεφούς πολιτικής δηλαδή την έμφαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανταλλαγές, την συμμετοχή ετησίως σε μεγάλες εκθέσεις τουρισμού και πολιτισμού, την διοργάνωση συνεδρίων κλπ με μοναδικό στόχο την προβολή του τόπου και την προσέλκυση επισκεπτών.
Δυστυχώς ο Δήμος Στυρέων κατά το 2010 στερήθηκε ζωτικών πόρων λειτουργίας του λόγω :
1. Μείωσης του ειδικού τέλους ΑΠΕ από 3% σε 1,5%(ουσιαστικά 1,2%) από 1/6/2010 βάσει του νόμου Μπιρμπίλη
2. Μείωσης των Κ.Α.Π. λόγω λήξης της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων που είχε εφαρμοστεί στις πυρκαγιές.
3. Μη καταβολής των γ΄και δ΄δόσεων ΣΑΤΑ και λοιπών εσόδων.
4. Μη είσπραξης εσόδων βεβαιωθέντων οφειλομένων τελών παρεπιδημούντων, φόρων κλπ
Όταν ένας Δήμος έχει ετήσιο προϋπολογισμό λιγότερο από 5.000.000 ευρώ η αποστέρηση ποσών που ανέρχονται περίπου στις 550.000 ευρώ μέσα στο 2010 είναι δραματική μείωση που ισοδυναμεί με οικονομικό στραγγαλισμό και αδυναμία αποπληρωμής όλων των οφειλών του.
Ως προς την ουσία του θέματος αναφέρω :
1. Το αναφερόμενο έλλειμμα είναι λογιστικό και όχι πραγματικό, δηλαδή πρόκειται για πληρωμές που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί ακόμα και αντιστοιχούν σε πραγματικές δαπάνες και συνοδεύονται με συγκεκριμένα παραστατικά.
2. Τα λοιπά αναφερόμενα (αλλαγές κωδικών κλπ) είναι διαδικαστικά και απαντώνται σε πληθώρα Δήμων όταν επείγουσες και ανελαστικές δαπάνες το απαιτούν. Η είσπραξη των οφειλομένων προς τον Δήμο έτους 2010 κατά τους πρώτους μήνες του 2011 (περίπου 250.000 ευρώ) μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες οφειλές στις οποίες γίνεται αναφορά.
3. Τα απολογιστικά στοιχεία του Δήμου για το 2009 υποβλήθηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία απευθείας στο Υπουργείο κατόπιν σχετικής εγκυκλίου.
4. Ορίζεται σαφώς από την νομοθεσία ποιες οφειλές πρέπει να περιληφθούν στα οφειλόμενα ενός Δήμου για το επόμενο οικονομικό έτος.
Οφείλω εδώ να αναφέρω ως αξιοσημείωτο γεγονός το εξής : Στις 31.12.2010 και ώρα 12.00 μεσημέρι, κατά την απουσία μου, μη εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Δήμου Στυρέων, λειτουργώντας όπως ισχυρίστηκε κατ' εντολή του κ. Μανώλη, πήρε το πρωτόκολλο του Δήμου, το κλείδωσε στο γραφείο του και απεχώρησε ισχυριζόμενος ότι είναι ημιαργία ! Οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας με ενημέρωσαν τηλεφωνικά αφού πλέον αδυνατούσαν να τακτοποιήσουν χρηματικά εντάλματα με την επισύναψη των εκκρεμών παραστατικών.
Μετά από έντονη διαμαρτυρία μου και αφού απείλησα ότι θα καλέσω τον εισαγγελέα το πρωτόκολλο επεστράφη από τον υπάλληλο που το είχε πάρει και στις 14.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας, καθ' υπέρβαση κάθε δεοντολογίας και νομιμότητας, αφού δεν είχε ακόμα αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου του ενιαίου δήμου Καρύστου, προσήλθε στον Δήμο Στυρέων ο ίδιος ο κ. Μανώλης και αφαίρεσε το πρωτόκολλο από τους εργαζόμενους υπαλλήλους απαγορεύοντάς τους στην ουσία να εργαστούν περαιτέρω, χωρίς ούτε καν να με ενημερώσει. Σημειώνω ότι ημιαργίες και λοιπά έχουν καταργηθεί από το ελληνικό Δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια και επιπλέον το ωράριο εργασίας του ταμία ήταν 9.30 - 17.00 διότι διαμένει στην Αθήνα και μετακινείται καθημερινά.
Πληροφορήθηκα ότι στις 3 Ιανουαρίου κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μανώλη με ευθύνη τους συγκέντρωσαν όλα τα τιμολόγια και εντάλματα, αφαίρεσαν σφραγίδες κλπ από τους υπαλλήλους προκειμένου αυτοί να μην εκτελέσουν καμιά περαιτέρω ενταλματοποίηση και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. Εκφράζω πλέον ζωηρές επιφυλάξεις σχετικά με την διακίνηση εγγράφων και οικονομικών στοιχείων του πρώην Δήμου Στυρέων. 
Σημειώνω ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (αλλά και οι ιδιωτικές εταιρείες) τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και τις πρώτες του νέου προχωρούν στις απαραίτητες τυπικές τακτοποιήσεις ταμειακών και λοιπών εκκρεμοτήτων τους.
Αυτό έκανα και εγώ όταν ανέλαβα την δημοτική αρχή την 1/1/2007 οπότε κάλεσα τον πρώην Δήμαρχο κ. Λέκα και αφού ενταλματοποιήθηκαν όσα εκκρεμή τιμολόγια υπήρχαν τα υπέγραψε και έκλεισε η οικονομική υπηρεσία τις εκκρεμότητές της. Να θυμίσω ότι αυτό έγινε παρά την δικαστική διαμάχη που είχα τότε με τον κ. Λέκα γνωστή σε όλη την Εύβοια.
Η καλή διάθεση συνεργασίας που επέδειξα πάντα απέναντι στον κ. Μανώλη είναι σε όλους γνωστή, τόσο στα μεγάλα προβλήματα της Καρυστίας (ιδιοκτησιακό, ΑΠΕ, διαχείριση απορριμμάτων κλπ) όπου λειτουργούσαμε ως συνάδελφοι Δήμαρχοι αλλά και μέχρι τις τελευταίες ημέρες όπου τον κάλεσα να παρευρεθεί στον οικονομικό απολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης (28.12.2010), στα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης Αλμυροποτάμου (29.12.2010), στην κοινή κατάθεση προς την Περιφέρεια  σημαντικών μελετών του Δήμου Στυρέων και σε άλλες περιπτώσεις τις οποίες όλοι γνωρίζουν.
Επισημαίνω ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Μανώλης ως δήμαρχος Καρύστου και μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει την παραμικρή ενημέρωση από εμένα για τα πάγια, τις εκκρεμότητες και λοιπά θέματα του Δήμου και δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής του Δήμου.
Προχώρησε επίσης στην "καθαίρεση" του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Στυρέων της οποίας ήμουν Πρόεδρος καθ' υπέρβαση του νόμου του Καλλικράτη Ν. 3852 Άρθρο 109 που ορίζει την αυτοδίκαιη παράταση της θητείας των διοικητικών συμβουλίων μέχρι την έκδοση των σχετικών αποφάσεων συγχώνευσης, χωρίς να ζητήσει ούτε τη στοιχειώδη ενημέρωση περί της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης (που είναι η μοναδική στον νέο Δήμο) και χωρίς να έχω παραιτηθεί. Νομίζω ότι παρόμοια περίπτωση δεν συνέβη σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας.
Την Δευτέρα 31.1.2011 προσήλθα αυτοβούλως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που γινόταν στα Στύρα και κατέθεσα υπόμνημα προς τους συμβούλους και το προεδρείο με τις απόψεις μου για τις φημολογούμενες οφειλές και εκκρεμότητες του Δήμου και όπου δεν έλειψαν ειρωνείες και προπηλακισμοί εκ μέρους ορισμένων δημοτικών συμβούλων του κ. Μανώλη.
Κάθε σοβαρός υπεύθυνος αυτοδιοικητικός στηρίζεται σε πορίσματα εντεταλμένων υπηρεσιών και θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση μεμονωμένων στοιχείων έχει σαν στόχο την δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος μου και την εν γένει πολιτική εκμετάλλευση του θέματος για το παρόν και το μέλλον.
Επιφυλάσσομαι των νομίμων δικαιωμάτων μου κατά παντός υπευθύνου συκοφάντησής μου».

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2010 ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΘΕΜΑ:
«Αναφορά Δημάρχου για οικονομικές ατασθαλίες, κακοδιαχείριση και άνομες διοικητικές πράξεις στον πρώην Δήμο Στυρέων κατά την χρονική περίοδο 01/01/2007 – 31/12/2010».
Κύριοι,
Με την υπ’ αριθ. 1 άρθρο, μέρος Ά κεφάλαιο Ά, υπ’ αριθ. 12 του Νόμου 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης) συνεστάθη ο Δήμος Καρύστου, με έδρα την Κάρυστο, αποτελούμενος από τους πρώην Δήμους Καρύστου, Στυρέων, Μαρμαρίου και την Κοινότητα Καφηρέως, οι οποίοι και συνενώθηκαν.
Σύμφωνα με το αριθ. 283 παρ.1 του ίδιου ως άνω νόμου «οι Δήμοι που συνιστώνται με το άρθρο 1 υπεισέρχονται αυτοδικαίως από την έναρξη της λειτουργίας τους και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Δήμων και Κοινοτήτων που συνενώνονται, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συνεργασίες».
Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων ο Δήμος Καρύστου υπεισήλθε αυτοδικαίως στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συνενωθέντων ως άνω Δήμων και της Κοινότητας Καφηρέως, οι οποίοι καταργήθηκαν.
Κατά τον έλεγχο και την παραλαβή των εν γένει εκκρεμοτήτων του πρώην Δήμου Στυρέων, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παρατυπίες: 1) Σύμφωνα με τη Δήλωση – Βεβαίωση του Ταμία του πρώην Δήμου Στυρέων υπάρχει έλλειμμα αξίας 127.214 ευρώ στο Ταμείο, το οποίο προήλθε από δαπάνες άνευ παραστατικών, με προφορική εντολή της πρώην Δημάρχου Στυρέων κυρίας Σοφίας Μούτσου προς τον Ταμία, εν αγνεία της προϊσταμένης της οικονομικής υπηρεσίας.
2) Σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση της προϊσταμένης της οικονομικής υπηρεσίας κυρίας Αναστασίας Αραπάκη και τις επισημάνσεις της με βάση τις σχετικές εκτυπώσεις του οικονομικού προγράμματος genesis, αναφέρονται τα εξής:
(α).Υπήρξε παρέμβαση από την πρώην Δήμαρχο Στυρέων στις χρηματοδοτήσεις των χρηματικών ενταλμάτων (Χ.Ε.Π). Κατά αυτό τον τρόπο αλλάζονταν η διάθεση της κατηγορίας πληρωμής των πιστώσεων των Χ.Ε.Π από Ίδιους Πόρους σε Έκτακτες Ειδικευμένες Πιστώσεις, οι οποίες ήταν κατανεμημένες σε συγκεκριμένους κωδικούς εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού βάση αποφάσεων Δ.Σ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα τιμολόγια των έργων, μελετών και προμηθειών που καλύπτονταν από τις χρηματοδοτήσεις των έκτακτων ειδικευμένων πιστώσεων όπως: ΟΣΚ, Πυροπρστασία ΥΠΕΣΔΔΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΥΠΕΔΔΑ Λειτουργικές Δαπάνες Σχολείων, να μην δύναται να πληρωθούν από τον νεοσύστατο Δήμο Καρύστου, διότι δεν υπάρχουν στα χρηματικά υπόλοιπα του πρώην Δήμου Στυρέων.
(β). Η πληθώρα των οφειλόμενων τιμολογίων του πρώην Δήμου Στυρέων δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να πληρωθούν. (γ). Δεν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, καθώς επίσης και οι φόροι προμηθειών και Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) κατά το τελευταίο εξάμηνο.
(δ). Υπήρξαν υπερβάσεις πιστώσεων των κωδικών αριθμών εξόδων του προϋπολογισμού χρήσης 2009 και 2010, χωρίς την ύπαρξη αποφάσεων Τροποποίησης ( Αναμόρφωσης ) Δημοτικού Συμβουλίου.
(ε). Δεν έγινε Δ.Σ. για την έγκριση του Απολογισμού χρήσης 2009 ενώ είχε κατατεθεί από την προϊσταμένη οικονομικού στο πρωτόκολλο.
Τα ανωτέρω έγιναν παρά τις έγγραφες και προφορικές επισημάνσεις και υποδείξεις της προϊσταμένης οικονομικού προς την πρώην Δήμαρχο Στυρέων.
Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον ως νεοσύστατος Δήμος, να ελεγχθεί η νομιμότητα των προαναφερόμενων ενεργειών, πληρωμών, παραστατικών, των χρεώσεων και η σύννομη ή μη μεταβολή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δήμου Στυρέων, παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να διατάξετε την άμεση διενέργεια ελέγχου της εν γένει διαχείρισης των οικονομικών του πρώην Δήμου Στυρέων κατά την προηγούμενη τετραετία και να μας διαβιβάσετε αντίγραφο της έκθεσης σας, ώστε να ενεργήσουμε τα νόμιμα προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Μανώλης

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ!

Με μία πρωτοβουλία που στηρίζεται στον εθελοντισμό οι περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου και του Λυκείου Καρύστου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και ο Ναυτικός όμιλος της περιοχής, ξεκινούν μία προσπάθεια συλλογής και ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου. Σε πρώτη φάση έχουν εγκατασταθεί έξι κάδοι ανακύκλωσης γκρι χρώματος. στα εξής σημεία:

- Νότια παλαιού Γυμνασίου
- Απέναντι από το κτήριο του ΟΤΕ
- Στην Ελλήνων Αμερικής, απέναντι από το super market «Καλλιανιώτης»
- Βόρεια του Νοσοκομείου
- Μπροστά από το «Αρχιπέλαγος»
- Νότια του 1ου Δημοτικού σχολείου
Το αλουμίνιο μετά τη συλλογή θα πηγαίνει στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου.
Το οποιοδήποτε έσοδο προκύπτει από την όλη διαδικασία θα καρπώνονται εξ` ολοκλήρου οι σχολικές επιτροπές των δύο σχολείων.
Η επέκταση του δικτύου περισυλλογής των αλουμινένιων συσκευασιών βασίζεται στον εθελοντισμό με τη λογική της «υιοθεσίας» κάδου.
Ο οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί να βοηθήσει στην προσπάθεια μπορεί να τοποθετήσει ένα νέο κάδο και να αναλάβει τη φροντίδα του.
Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνείστε στο 2224027500.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΖΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και άλλοι βουλευτές του ίδιου κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και β) Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, με την οποία ζητούν να γίνουν ρυθμίσεις στα επιτόκια δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων.
Η ερώτηση των βουλευτών έχει ως εξής:
«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, η κυβέρνηση έλαβε μια σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης των περιοχών αυτών, με στόχο την τόνωση των τοπικών κοινωνιών. Μεταξύ των μέτρων αυτών ήταν και η βούληση της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει με χαμηλά επιτόκια τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών και για το λόγο αυτό ορίστηκε ως επιβάρυνση το τρέχον επιτόκιο των Έντοκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) προσαυξημένο κατά 70% πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128. Ωστόσο, λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ έχει εκτιναχθεί σήμερα στα ύψη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται τώρα να επιβαρυνθούν με επιτόκιο 8,8%, πολλές φορές υψηλοτέρα και από αυτά της αγοράς, κατά περιπτώσεις.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι επιχειρήσεις που είχαν την ατυχία να δανειστούν κατά τα τελευταία χρόνια και που έχουν ήδη επηρεαστεί αρνητικά από τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, να αντιμετωπίζουν τώρα πρόβλημα επιβίωσης μέσα σε ένα περιβάλλον βαθιάς οικονομικής ύφεσης και ανύπαρκτης ρευστότητας. Μια πρόταση που διατυπώνεται από πολλούς κοινωνικούς εταίρους είναι το επιτόκιο των πυρόπληκτων περιοχών να διαμορφώνεται με βάση αυτό του EURIBOR, δηλαδή με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της ευρωζώνης και όχι με το αντίστοιχο Έντοκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ). Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών και που τώρα πλήττονται και από την γενικότερη οικονομική ύφεση;
2. Θα γίνει δεκτή η πρόταση για τροποποίηση του νόμου και για αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάστασή του επιτοκίου του ΕΓΕΔ με αυτό του ΕURIBOR.».