Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κώστας Μαρκόπουλος: «Η προσβολή για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου συνεχίζεται»…

Απήντησε η Υπουργός Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου στην ερώτηση του Βουλευτή  Ευβοίας  Κώστα Μαρκόπουλου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου. Η Υπουργός αναφέρει:
«Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 14233/1-4-2011, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος σχετικά με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου σας κάνουμε γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρμόδια για τη σχολική στέγη σε συνεργασία με τις οικίες Περιφέρειες.
Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ 189 (Φ.Ε.Κ. 221/τ.Α’/ 5-11-09), η εποπτεία του «Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.» έχει μεταφερθεί από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.»
Ο Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε:
«Η Υπ. Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, μου απήντησε σχετικά με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, ότι για τη σχολική στέγη είναι υπεύθυνη η Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον ΟΣΚ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Είναι προφανές ότι η αρμόδια Υπουργός, δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για το ΠΟΥ θα διδάσκονται τα παιδιά αλλά μόνο με το ΤΙ θα διδάσκονται..
Βέβαια, ξέχασε η κα Διαμαντοπούλου να μου απαντήσει γιατί με τη σύμφωνη γνώμη της, δημοπρατήθηκαν 80 σχολεία με ΣΔΙΤ από τον ΟΣΚ, αλλά ξεχάστηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εύβοια.Η προσβολή για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου συνεχίζεται. Η αδιαφορία μετατρέπεται σε λογοπαίγνιο. Η ανυπαρξία κυβέρνησης είναι δεδομένη!»