Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Aνοιχτή επιστολή του Γ.Μανώλη στον Αντιπεριφερειάρχη Θ.Μπουραντά.

Αγαπητέ κύριε Αντιπεριφεριάρχη,
Με επιστολή σας προς το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεστε, πολύ ορθά, στις καταστρεπτικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στον νομό το 2007, αλλά καμία αναφορά δεν κάνετε στο γεγονός ότι τόσο το 2009 όσο και το 2010 η Εύβοια κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Κάρυστο.  Ως προς το πρώτο σκέλος, σας αναφέρω τους λόγους που δεν έχουν εκταμιευτεί οι κοινοτικές ενισχύσεις προς την Ελλάδα ύψους 174 εκατομμυρίων ευρώ. Κατόπιν ερώτησης του Βουλευτή 'Β Αθήνας κ. Κωστή Χατζηδάκη, η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δίνει μία απάντηση, όπου ομολογεί την ανικανότητα της. Αναφέρει, λοιπόν, ο Κωστής Χατζηδάκης:
«Τεράστια Κοινοτικά Κονδύλια, που αφορούν στο ευαίσθητο θέμα της αποκατάστασης των καμένων περιοχών, μένουν ανεκμετάλλευτα, λόγω αδυναμίας των κυβερνητικών παραγόντων να προωθήσουν, εδώ και 16 μήνες, τις σχετικές δράσεις. Και αυτό, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Το παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσα για τη μη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων ύψους 174 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονται για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ειδικότερα, στην απάντηση που δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ από τη μια παραδέχεται ότι το Σεπτέμβριο του 2009 "εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση υλοποίησης των δράσεων του μέτρου (ΦΕΚ 1976/τ.Β'/10-9-2009)", στη συνέχεια ομολογεί ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα, διότι, σύμφωνα με την απάντηση, η διαδικασία υλοποίησης του μέτρου, όπως περιγραφόταν στην Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του '09 "δε συνάδει με την τωρινή δομή των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υλοποίηση, εάν δεν γινόταν οι κατάλληλες τροποποιήσεις".
Ενώ, λοιπόν, η νέα κυβερνητική δομή προκάλεσε καθυστερήσεις, η κυβέρνηση παραδέχεται στη συνέχεια ότι δεν έγιναν, εδώ και ενάμισι χρόνο, όλες οι κινήσεις που απαιτούνται λόγω της νέας κυβερνητικής δομής για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα, η απάντηση αναφέρει ότι "μετά την ΚΥΑ εκχώρησης αρμοδιοτήτων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ στην Ειδική Γραμματεία Δασών ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 1492/τ.Β'/6-9-2010), έγιναν οι κατάλληλες συναντήσεις και δόθηκαν εκ νέου οι κατευθύνσεις για τη σύνταξη ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων". Πάλι, όμως, ούτε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε εκδόθηκε η ΚΥΑ για τις νέες αρμοδιότητες, δεν έγινε κάτι συγκεκριμένο. Το δε αρμόδιο Υπουργείο συμπληρώνει ότι η σχετική ΚΥΑ "αυτή τη στιγμή προωθείται για υπογραφή από τους αρμόδιους Υπουργούς" και ότι "μετά την υπογραφή της, θα ακολουθήσει η έκδοση Επιστολής ένταξης/χρηματοδότησης, προκειμένου να αρχίσει η χρηματοδότηση των έργων".  Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι απλό: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά η διοικητική δομή της χώρας και η γραφειοκρατία αφήνουν πολύτιμους κοινοτικούς πόρους ανεκμετάλλευτους». Σίγουρα πρόκειται για ένα ακόμη κυβερνητικό ναυάγιο με επιπτώσεις κοινωνικό-οικονομικές.  Βέβαια, κ. Μπουραντά υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο δεν αφορά την κυβερνητική ανικανότητα, αλλά την κωλυσιεργία -αρνούμαι να σκεφτώ σκοπιμότητα - της δικής σας διοίκησης. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών όσο και από τον δήμο Καρύστου σας έχει αποσταλεί έγγραφο από τον Δεκέμβριο του 2010 όπου η Εύβοια 2 φορές (τόσο το 2009 όσο και το 2010) κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της Καρύστου! Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση 74635/29-12-2010 το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί με 1.530.834 ευρώ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών την πρώην Νομαρχία Ευβοίας, στην οποία αν δεν με γελά η μνήμη μου ήσασταν επικεφαλής. Από αυτά τα 722.800 ευρώ αφορούν το σύνολο του νομού Ευβοίας και τα υπόλοιπα την Κάρυστο, δεδομένου ότι η περιοχή υπέστη μεγάλες ζημιές τόσο από τις φωτιές του 2009 όσο και από αυτές του 2010. Το ποσό σχετικά υψηλό για την επούλωση των πληγών, αλλά η πεζή πραγματικότητα υποδεικνύει ότι η Νότια Καρυστία εδώ και 8 μήνες δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα προς αυτήν χρήματα!
Και σας ρωτάω κύριε Αντιπεριφερειάρχα: Που αλήθεια πήγαν τα λεφτά; Πώς και σε ποια έργα θα κατανεμηθούν; Τι έχει γίνει σε έργα αποκατάστασης ζημιών και αντιπλημμυρικών όλο αυτό το διάστημα; Τον Ιούνιο του 2011 είχαμε άλλη μία καταστροφή από πλημμύρες στην Κάρυστο. Φροντίσατε κάποιο μέρος από αυτά τα χρήματα να δοθούν για αποκατάσταση των ζημιών; Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα! Ελπίζω οι συγκεκριμένοι πόροι να κατανεμηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι να χρησιμοποιηθούν για να μπαλώσουμε άλλες τρύπες! Κατανοώ ότι δεν είναι μόνο η περιοχή μας που αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά η σχετική απόφαση της Γενικής Δ/νσης ΟΤΑ ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται στην Κάρυστο.
Κύριε Μπουραντά πρέπει και η δική σας διοίκηση να αρχίσει να αντιμετωπίζει την Νότια Καρυστία ως ισότιμο μέλος, όχι ως φτωχό συγγενή.
Υ.Γ: Στο θέμα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο ο περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής Γιώργος Κακάτσος όσο και ο δήμος Καρύστου. Και δεν εννοώ επισήμανση, αλλά απαίτηση. Και στην περίπτωση που δεν αποδοθούν στο ακέραιο τα χρήματα να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για έλεγχο νομιμότητας.
Ιωάννης Μανώλης
Υπ. Dr Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη του νομού μας στον Ε.Βενιζέλο για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές.

Κύριε Αντιπρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, το 2007, η χώρα μας γνώρισε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές, με τις τεράστιες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια.Η Εύβοια ήταν από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες καταστροφές, αφού κάηκαν 250.000 στρ. καλλιεργειών, δασικών εκτάσεων, δεκάδες κατοικίες κ.ά.
Έχασαν τη ζωή τους πέντε (5) νέοι άνθρωποι, στο Δήμο Διρφύων ενώ ένας επέζησε με σοβαρά εγκαύματα, στην προσπάθεια να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Στο Δήμο Στυρέων χάθηκαν δύο αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και κατέπεσε το πυροσβεστικό αεροπλάνο.Το 2009, εκτός από νέες πυρκαγιές που είχαμε στη Νότια Εύβοια, αντιμετωπίσαμε μία πρωτοφανή πλημμύρα στην Κεντρική Εύβοια, που εκτείνεται από την Βορειοκεντρική μέχρι την Νοτιοκεντρική, με τεράστιες καταστροφές σε υποδομές οδοποιΐας, στους χείμαρρους, γέφυρες, κατοικίες κλπ. Όλες αυτές οι καταστροφές (2007-2009) και οι ανάγκες αποκατάστασης αποτιμήθηκαν από ιδιωτική εταιρεία στην οποία ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας την αποτίμηση στα μέσα του 2009, στα 70 εκ. € για την Εύβοια.
Για όλες τις καταστροφές διατέθηκαν ελάχιστα ποσά κυρίως στους Δήμους, λίγο πριν τις εκλογές του έτους 2009.Είναι γνωστό ότι για τις πυρκαγιές του έτους 2007, πολίτες, επιχειρηματίες και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό διέθεσαν σημαντικά ποσά που ξεπέρασαν τα 200 εκ. €., ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε ανάλογα ποσά.Οι κατεστραμμένες περιοχές είχαν ανάγκη από την άμεση φροντίδα της πολιτείας, για να μείνουν οι νέοι κυρίως άνθρωποι στον τόπο τους. Είχαμε προτείνει να γίνουν έργα οδοποιΐας, εκτός από τα αντιπλημμυρικά, στις καμένες και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές, για να δώσουν ελπίδα και προοπτική στους πολίτες.
Με το σχετικό έγγραφό σας, πληροφορηθήκαμε ότι κάποια ποσά δόθηκαν για τις κατοικίες που είχαν καεί, ενώ μάθαμε ότι για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εύβοια διατέθηκαν 2.467.540€ και υπολείπονται προς απορρόφηση 2.070.000€.Διευκρινίζουμε ότι αυτή η ακατανόητη κατανομή έγινε το 2009, τους πρώτους μήνες της νέας Κυβέρνησης και είναι λογικό να μην έχετε προσωπική εμπλοκή.
Κύριε Αντιπρόεδρε,
Τα χρήματα που πρόσφεραν οι πολίτες δεν διατέθηκαν, στην περίπτωσή μας, για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές, αλλά διατέθηκαν με άλλα κριτήρια, που δεν έχουν καμιά σχέση με την αποκατάσταση των καταστροφών.
Αρκεί να λάβετε υπόψη σας ότι το 58% των περίπου 2,5 εκ.€, που υποτίθεται ότι είχαν προορισμό την Εύβοια διατέθηκαν στη Βοιωτία, για αγροτική οδοποιΐα.Οι κυρίως πληγέντες Δήμοι στην Εύβοια το 2007, είναι οι Δήμοι Ταμυναίων, Στυρέων, Κονιστρών, Διρφύων και Αμαρυνθίων και ακολουθούν οι Δήμοι Αυλώνος και Ερέτριας (η πυρκαγιά της Λιχάδος είναι μεταγενέστερη).
Οι πλημμύρες του έτους 2009 (ένα μήνα πριν τις εκλογές) με τις τεράστιες καταστροφές έπληξαν τους Δήμους, Διρφύων, Ληλαντίων και Κονιστρών και με λιγότερη ένταση τους Δήμους Ερέτριας, Αμαρύνθου, Ταμυναίων και Κηρέως (Μαντουδίου). Για όλα αυτά, έχουν διατεθεί ελάχιστα ποσά, κυρίως από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ κάποιοι έκριναν ότι ήταν κατάλληλη η στιγμή να χρησιμοποιήσουν τις προσφορές των πολιτών για να κάνουν τα ρουσφέτια τους.
Κύριε Αντιπρόεδρε,
Έχουμε γράψει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια ότι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, «αξιοποιώντας» την οικονομική κρίση, αλλά και την μεταφορά της αρμοδιότητας για την αποκατάσταση των καταστροφών, στις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στους Δήμους και στις Περιφέρειες, χωρίς όμως τους αναγκαίους πόρους, αντιμετώπισαν την ανάγκη αποκατάστασης των καταστροφών με πρωτοφανή αδιαφορία.Δεν περιμέναμε όμως ότι θα προχωρούσαν και σε ρουσφετολογικές ενέργειες. Είναι ανάγκη, να ερευνηθεί το όλο θέμα και να δοθούν δημόσια απαντήσεις, για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν, από κάθε πηγή (πολίτες, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ) και να δοθούν αναλυτικά στοιχεία, που ακριβώς διατέθηκαν τα ποσά.
Να διατεθούν τα απολύτως απαραίτητα ποσά που απαιτούνται για την αποκατάσταση των καταστροφών στην Εύβοια. Δεν διεκδικούμε την πλήρη αποκατάσταση. Πρέπει όμως να αποκατασταθούν οι καταστροφές σε χείμαρρους, σε γέφυρες και στην Επαρχιακή Οδοποιΐα, γιατί ο κίνδυνος είναι μεγάλος σε περίπτωση κυρίως νέων πλημμυρών. Η εκτίμηση του προϋπολογισμού των ελάχιστων επειγουσών επεμβάσεων ανέρχεται στα 9 εκ. € περίπου, σύμφωνα με την αποτίμηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.
Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αθανάσιος Μπουραντάς

Συγχαρητήρια επιστολή του Λ.Ραβιόλου στους συμμετέχοντες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κάθε στόχος είναι διαφορετικός , η κάθε προσπάθεια ιδιαίτερη και η κάθε επιτυχία μοναδική ! Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι οι συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες κατακτούν κορυφές κι εσείς έχετε ήδη κατακτήσει την πρώτη! Σας συγχαίρω από καρδιάς και σας εύχομαι αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας δημιουργικής πορείας για τη ζωή σας !
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ
Αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης

Απάντηση του Προέδρου του Δ/Σ στα λεγόμενα του Ζ.Λέκα

Αξιότιμε κ. Λέκα όταν έγραφα την απάντηση μου στον κ. Πολυχρονίου και αναφέρθηκα σε φαντάσματα του παρελθόντος δεν αναφερόμουν σε εσάς. Ίσως κάποιους να βόλευε να σας ενημερώσουν ότι αναφέρθηκα σε σας.  Αναφερόμουν σε ιστορίες από τον πρώην Δήμο Καρύστου. Σίγουρα δεν αναφερόμουν σε «ιδανικό» Δήμο γιατί τότε θα έπρεπε να αναφερθώ στον πρώην Δήμο Στυραίων. Ξέρουμε όλοι για τον τρόπο που γινόταν εκεί η αντιπολίτευση και η κα Μούτσου αλώνιζε. Ξέρουμε όλοι για την ιστορία του δρόμου στο Νιποριό.
Για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής βλέπω πολύ θόρυβο για τον τύπο και καθόλου για την ουσία. Δεν βλέπω καθόλου κριτική για το έκτρωμα του Καλλικράτη, ο οποίος γράφτηκε στο πόδι και εφαρμόστηκε με ταχύτατες διαδικασίες χωρίς την ανάλογη προετοιμασία από την πολιτεία. Είστε παλιός αυτοδιοικητικός και γνωρίζετε την κατάσταση. Πιεστικές προθεσμίες, έλλειψη προσωπικού, ανοργανωσιά, στην αρχή, των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία φορτώθηκε με τον έλεγχο νομιμότητας των ΟΤΑ με τα ίδια με αυτούς προβλήματα. Αντικρουόμενες εγκυκλίους για διάφορα θέματα από την πλευρά της πολιτείας και ένα γραφειοκρατικό πλαίσιο που έχει δέσει τα χέρια των αιρετών.
Όσον αφορά τις «παραταξιακές» προσλήψεις θα μπορούσα να δεχθώ το σχόλιο από έναν νέο σύμβουλο αλλά από σας; Με τόση πείρα που έχετε γνωρίζετε πως γίνονται οι προσλήψεις ε διαδικασίες ΑΣΕΠ. Εκτός αν και εκεί έχετε επηρεαστεί από την θητεία σας στον πρώην Δήμο Στυραίων όπου η κα Μούτσου είχε βρεί τρόπο να ξεπερνά τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αν είχατε ασκήσει και στην κα Μούτσου την ανάλογη κριτική δεν θα βρισκόταν ο Δήμος μας σε αυτή την κατάσταση σήμερα.

Ζ.Λέκας:Η ανοργανωσιά και η προχειρότητα είναι η σημερινή πραγματικότητα του Δήμου Καρύστου .

Γράφει ο Ζάχος Λέκας
π. Δήμαρχος Στυρέων , Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου και μέλος της οικονομικής επιτροπής
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στο karystiapress τα αναγραφόμενα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, Δημήτρη Νόβα, σχετικά με τη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής.
Ο κ. Νόβας, πιστεύω, όταν έγραφε αυτά τα ανυπόστατα θα είχε στο μυαλό του άλλη οικονομική επιτροπή, ενός ιδανικού Δήμου και αγνοεί το πώς λειτουργεί η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καρύστου.Για τις συνεδριάσεις, που έχω παραστεί ως μέλος και αυτές ανέρχονται στο 90% του συνόλου των μέχρι σήμερα συνεδριάσεων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Α. Ουδέποτε υπήρξε ημερήσια διάταξη και φάκελος με τα θέματα προς συζήτηση, στον οποίο να υπάρχουν όλα τα σχετικά.
Β. Τα θέματα ετίθεντο αλα καρτ και δεν υπήρχε υπεύθυνος εισηγητής για ενημέρωση των μελών. Κατά την ώρα της συνεδρίασης, ειδοποιούνται αρμόδιοι υπάλληλοι να έρθουν και να δώσουν πληροφορίες, όμως τις περισσότερες φορές ή λείπουν ή είναι και οι ίδιοι πλημμελώς ενημερωμένοι.
Γ. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής ποτέ δεν πραγματοποιούνταν την ώρα που είχε οριστεί, αλλά πάντα με καθυστέρηση μισής και πλέον ώρας.
Δ. Πολλές φορές ενώ ευρισκόμουν καθ οδόν προς Κάρυστο, με ειδοποιούσαν εκείνη την ώρα ότι η επιτροπή δεν θα συνεδριάσει λόγω απουσίας του Προέδρου, που είναι ο Δήμαρχος.
Ε. Κατά την ώρα της πραγματοποίησής τους, οι συνεδριάσεις διακόπτονται από διάφορους υπαλλήλους ή δημότες που θέλουν να δουν το Δήμαρχο.
ΣΤ. Στο χώρο της συνεδρίασης της επιτροπής, περιφέρονται διάφοροι άσχετοι, που ουδεμία σχέση έχουν με την οικονομική επιτροπή ή ακόμα και το Δήμο γιατί δεν είναι καν εκλεγμένοι.
( κ. Βερούχης, κ. Γκιβίσης)
Όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η επιτροπή λειτουργεί συμπτωματικά, εξ αιτίας της έλλειψης σοβαρότητας και οργάνωσης και όχι επειδή τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν προσέρχονται σε συνεδριάσεις ή καταψηφίζουν.
Καλό λοιπόν και χρήσιμο θα είναι να μην μιλάμε για φαντάσματα και περασμένες δεκαετίες, αλλά για την ανοργανωσιά και την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί σήμερα ο Δήμος και οι οποίες είναι βέβαιο ότι, αν συνεχιστούν από μεριάς της διοίκησης, θα στοιχίσουν στο μέλλον του.
Σε ό,τι δε αφορά τις παραταξιακές προσλήψεις, ας δημοσιεύσει η διοίκηση τα ονόματα όλων των προσληφθέντων και ας βγάλουν οι δημότες τα συμπεράσματά τους.
Τέλος, στην αναφορά του Προέδρου <<Ας μην αποτελεί μια παραφωνία την αφορμή να χαλάσουμε το καλό κλίμα των Δημοτικών Συμβουλίων>>έχω να παρατηρήσω ότι αυτή η υποθετική απ τον κ. Νόβα παραδοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για χάρη κανενός καλού κλίματος, που από μόνο του δεν διασφαλίζει και την καλή λειτουργία ούτε των επιτροπών ούτε και του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΠΗΓΗ: www.karystiapress.gr 


Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Όλοι οι επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών του λυκείου Καρύστου.

 
ΕπώνυμοΌνομα
Όν. Πατρός
Όν. Μητρός
Σχολή Επιτυχίας
ΑΛΑΜΑΝΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΕΒΑΣΤΗ
659 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ  ΛΑΜΙΑΣ                    
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ               ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΕΙΡΗΝΗ Π
207 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ)                                  
ΒΕΡΟΥΧΗ                 ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΚΥΡΙΑΚΗ
309 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ                                        
ΓΑΡΜΠΗ                  ΚΟΝΔΥΛΙΑ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΑΡΙΑ  
591 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ                                  
ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΥΑΓΓΕΛΙ
735 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΚΑΣΤΟΡΙΑ)   
ΔΟΥΝΗΣ                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΥ
288 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ                                          
ΖΕΜΠΗΣ                  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ   ΜΑΡΙΑ  
503 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ                                             
ΘΕΟΔΩΡΟΥ                ΜΑΡΙΑ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΗΤΡΑ
157 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ  ΣΠΟΥΔΩΝ  ΠΕΙΡΑΙΑ                                         
ΘΩΜΑ                    ΒΑΣΙΛΙΚΗ      ΙΩΑΝΝΗΣ   ΚΥΡΙΑΚΗ
728 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ   
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΡΧΟΝΤΩ
864 ΜΟΝΙΜΩΝ  ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν               
ΚΑΡΥΚΑ                  ΑΝΤΩΝΙΑ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕΥΘΥΜΙΑ
118 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ- ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                               
ΚΑΣΕΜΙ                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     ΥΖΕΙΡ     ΜΑΡΙΕΤΑ
400 ΟPΓΑΝΩΣΗΣ  &  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ)            
ΚΑΤΣΑΜΠΑΡΗ              ΜΑΡΙΑ         ΠΑΝΑΓΗΣ   ΠΑΓΩΝΑ 
141 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ                                  
ΚΟΛΙΑΒΡΑΣ               ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
577 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                        ΕΙΔ.ΠΕΡ.ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ     
ΚΟΛΛΙΑ                  ΜΑΡΙΑΝΝΑ      ΙΩΑΝΝΗΣ   ΓΑΡΥΦΑΛΛ
154 ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧ/ΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΘΗΝΑΣ                          
ΚΟΥΝΕΛΗ                 ΒΑΡΒΑΡΑ       ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ
579 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                           
ΚΡΙΣΙΛΙΑ                ΕΥΘΑΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ  
579 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                           
ΛΕΜΟΝΙΑ                 ΠΙΠΙΝΑ        ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΜΑΡΙΑ  
593 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)                         
ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ               ΙΩΑΝΝΑ        ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ
690 ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ                                         
ΛΙΩΝΗ                   ΓΕΩΡΓΙΑ       ΠΕΤΡΟΣ    ΜΑΡΙΑ  
161 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)                     
ΜΑΡΚΟΥ                  ΙΩΑΝΝΑ        ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣΣΟΦΙΑ   175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ                                                     
ΜΗΛΑΣ                   ΛΕΩΝΙΔΑΣ      ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΣΟΦΙΑ  
185 ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                     
ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ             ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΜΑΡΙΑ  
513 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ                   
ΜΗΤΣΑ                   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΙΣΑΒΕΡΚΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΑ
565 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ                                               
ΜΗΤΣΑΣ                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕΛΕΝΗ   400 ΟPΓΑΝΩΣΗΣ  &  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ)            
ΜΙΛΙΛΗΣ                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΧΡΥΣΗ  
192 ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ                                              
ΜΠΑΛΤΑ                  ΙΩΑΝΝΑ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΑ
123 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚ.  ΑΘΗΝΑΣ                                
ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ            ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΑΝΤΩΝΗΣ   ΔΕΣΠΟΙΝΑ
578 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ( ΠΡΕΒΕΖΑ)                                    
ΜΠΑΡΟΥΣ                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΓΕΩΡΓΙΑ
539 ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                        
ΜΠΑΣΤΑΣ                 ΣΤΕΦΑΝΟΣ      ΠΕΤΡΟΣ    ΣΟΦΙΑ  
181 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ   ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)                                 
ΜΠΕΡΕΤΗ                 ΕΥΓΕΝΙΑ       ΙΩΑΝΝΗΣ   ΚΑΡΟΛΙΝΑ
127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ  ΓΛΩΣΣΑΣ  ΚΑΙ  ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                             
ΜΠΟΥΜΠΑΛΟΥ              ΙΩΑΝΝΑ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΝΑΣΤΑΣΙ
519 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΣΧΕΔ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 
ΜΠΟΥΜΠΑΛΟΥ              ΣΟΦΙΑ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΑΡΙΑΔΝΗ
151 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)                                          
ΜΠΟΥΡΕΛΟΥ               ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ     ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΑΘΗΝΑ  
211 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                      
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ               ΠΕΤΡΟΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
565 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ                                              
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΙΟΛΕΤΑ
579 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                           
ΡΟΥΚΛΙΩΤΗ               ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΑΡΙΑ  
121 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)                                             
ΡΟΥΚΛΙΩΤΗΣ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙ
401 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ                             
ΣΑΙΤΗΣ                  ΣΩΤΗΡΙΟΣ      ΑΙΜΙΛΙΟΣ  ΜΑΡΙΝΑ 
569 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ                                               
ΣΑΡΑΝΤΗ                 ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΕΞΑΝΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΟΣΧΟΥΛΑ
567 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)                                     
ΣΠΥΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ     ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΣΟΦΙΑ   506 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ                     
ΣΤΑΜΠΕΛΟΥ               ΜΑΡΙΑ         ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΛΟΥΙΖΑ 
247 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ                                                   
ΣΦΥΡΙΔΗ                 ΚΥΡΙΑΚΗ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΑΡΙΑ  
362 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ  ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟ)                             
ΣΦΥΡΙΔΗ                 ΜΑΡΙΑΝΝΑ      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΦΙΑ  
277 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                                                      
ΤΟΓΙΑ                   ΒΑΣΙΛΕΙΑ      ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΣΕΒΑΣΤΗ
498 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ  ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ                                             
ΤΟΓΙΑΣ                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΧΡΥΣΟΥΛΑ
523 ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ                        
ΤΡΑΝΩΡΗ                 ΑΝΤΩΝΙΑ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΧΡΥΣΟΥΛΑ175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ                                                     
ΤΣΕΠΑΣ                  ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ   ΣΟΦΙΑ  
579 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                           
ΤΣΕΠΑΣ                  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΙΚΗ   
498 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ  ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ                         
ΤΣΟΛΑΚΗ                 ΝΙΚΗ          ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΑ 
222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ)                     
ΤΣΟΛΑΚΗΣ                ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
319 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ                                        
ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΑΣ             ΙΩΑΝΝΗΣ       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ   180 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ)                  
ΧΟΤΖΑΙ                  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛ    
ΛΙΓΚΟΡ   
ΛΕΦΤΕΡΙ
161 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)                     

Τελευταία μέρα του Αυγούστου το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, Αινιάνων 8, στις 31 Αυγούστου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ. πραγματοποιείται Περιφερειακό Συμβούλιο, με
τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών Περιφερειακών Συμβουλίων 7/2-6-2011 και 8/16-6-2011.
ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση του 1ου Συγκριτικού Πίνακα, 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και
Παράταση συμβατικής προθεσμίας της μελέτης του έργου: Γεωτεχνική μελέτη επέκτασης
Αλιευτικών Καταφυγίων Καραβομύλου –Γλύφας και Δήμου Καμμένων Βούρλων».
Αναδόχου Δ. Γάζελα.
ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων
Επενδύσεων από πιστώσεις Ιδίων Πόρων, έτους 2011.
ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων
Επενδύσεων από πιστώσεις Επιχορηγήσεων Διαφόρων Φορέων, έτους 2011.
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων
Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), έτους 2011.
ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων
Επενδύσεων από πιστώσεις ΣΑΕ 047/6 (Ο.Σ.Κ.Α.Ε.), για το έτος 2011.
ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση για λύσεις Προγραμματικών Συμβάσεων του Ν.3614/2007 σχεδίων
Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) και Γενικών
Πολεοδομικών Σχεδίων (Γ.Π.Σ.).
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση λύσεων Προγραμματικών Συμβάσεων Έργων.
ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην προγραμματική
σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και
Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. για την υλοποίηση των προβλεπομένων δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος GROSS BORDER COOPERATION IN THE MEDITERRANEAN –MEDITERRANEAN SEA BASIN PROGRAMME ( ENPI CBC MED).
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 10ο : Μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2011-2012 Α΄θμιας και Β΄θμιας
εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Β.Αποστόλου:''Μονόδρομος πλέον οι εκλογές''

Με την είσοδο του Σεπτέμβρη μπαίνουμε σε μέρες πολύ δύσκολες , τις οποίες δεν μπορεί πλέον , όπως έδειξε και η μέχρι σήμερα πορεία της , να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση . Είναι χαρακτηριστική η αναποτελεσματικότητά της σ΄ όλα τα μέτρα που έχει πάρει , έχοντας μάλιστα για πολύ καιρό την ανοχή μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού : Όχι μόνο δεν έβγαλε τη χώρα από τη δημοσιονομική κρίση αλλά και την οδηγεί στη χρεωκοπία , αφού προηγουμένως βέβαια έφερε την Ελληνική κοινωνία σε πρωτοφανή οικονομική εξαθλίωση .
Στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετώπισαν ανάλογη κρίση και είτε ζήτησαν , όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία τη στήριξη της Τρόϊκας είτε όχι ,όπως η Ισπανία , οι κυβερνήσεις τους αποφάσισαν να προσφύγουν στο λαό . Στη δική μας περίπτωση ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου έχει γαντζωθεί στην εξουσία , παίζοντας όλα τα χαρτιά του , από τη παραίτηση του περασμένου Ιουνίου μέχρι τον ορισμό ως Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών του φιλόδοξου Ευάγγελου Βενιζέλου .Όμως η πρόσφατη πρωτοβουλία του δεύτερου να προσφέρει εγγυήσεις στη Φινλανδία , βάζοντας ουσιαστικά μπουρλότο στην υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου των ηγετών της Ευρωζώνης αλλά και η ομολογία του για την επιβολή και νέων μέτρων ακύρωσαν και τις αρχηγικές φιλοδοξίες του ίδιου αλλά και τις εμμονές του ίδιου του Πρωθυπουργού , καθιστώντας πλέον μονόδρομο τη προσφυγή στις εκλογές .
Μερικοί θα ισχυριστούν ότι οι εκλογές δεν θα προσφέρουν τίποτε αφού δεν υπάρχουν άλλες λύσεις κι επιπλέον ενδέχεται να μας δημιουργήσουν και προβλήματα με τους εταίρους μας . Όμως οι νέοι Πρωθυπουργοί των χωρών που προσέφυγαν σε εκλογές όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα με την Ευρωζώνη αλλά και δεν πήραν πρόσθετα μέτρα , όπως παίρνει η δική μας Κυβέρνηση , φτάνοντας μέχρι του σημείου να θεσμοθετεί καινούρια πριν υλοποιηθούν τα προηγούμενα . Επί πλέον οι εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να εκφραστεί σε μια κρίσιμη περίοδο και να επιβάλλει λύσεις που δεν μπορεί μια Κυβέρνηση , όπως η σημερινή να υπηρετήσει . Εξ άλλου πρέπει να καταλάβουν και ιδιαίτερα αυτοί που στηρίζουν τη Κυβέρνηση ότι ακόμη και ένα καθεστώς όταν καταρρέει γίνεται πιο επικίνδυνο για τις κοινωνίες και πιο επιβλαβές για τους υποστηρικτές του .
ΧΑΛΚΙΔΑ 28/8/2011
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Στη Σκύρο Κεδίκογλου,Περλεπέ και επιτελείο του Υπουργείου πολιτισμού.

Στη Σκύρο βρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και Κατερίνα Περλεπέ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε . Το ίδιο διάστημα επισκέφθηκε το νησί  η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη μαζί με επιτελείο συνεργατών της.
Έτσι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις των εργασιών στο Κάστρο και τον Άγιο Γεώργιο Σκύρου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαμαρίου . Οι εργασίες όπως μας αναφέρουν προχωρούν κανονικά καθώς τα έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί ως το 2013, προσφέροντας έτσι δύο ακόμη σημαντικούς προορισμούς για το νησί της Σκύρου .

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Πύρινο μέτωπο στο χωριό Ραπταίοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό των Ραπταίων και του Πολυποτάμου.Η φωτιά ξέσπασε από αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους νωρίς το μεσημέρι.Στην κατάσβεση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 30 δασοπυροσβέστες από τους τοπικούς συλλόγους με αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Ληστεία ηλικιωμένου στο Νικάσι.

Στις 02:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης  δύο νεαροί δράστες προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι ηλικιωμένου στον οικισμό Νικάσι στη Κάρυστο. Όταν έκοψαν την σήτα στην μπαλκονόπορτα και ήταν έτοιμοι να μπουκάρουν στο σπίτι ο 88χρονος, που ήταν μόνος στο σπίτι, τους αντιλήφθηκε και βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει. Τότε σύμφωνα με το lamia report οι δυο διαρρήκτες χτύπησαν στο κεφάλι τον παππού με δύο μεγάλες πέτρες, που ο παππούς είχε στο μπαλκόνι για να στηρίζουν τη σήτα στο παράθυρο. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Καρύστου, όπου ακόμα νοσηλεύεται, ενώ οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά από την προανάκριση και την έρευνα που έκανε το Α.Τ. Καρύστου, την επόμενη μέρα το πρωί και ομολόγησαν την πράξη τους. Πρόκειται για δύο νεαρούς από την περιοχή, 18 και 25 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας ληστείας με επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την ''παλιά'' Κάρυστο.

παραλία ψιλλή άμμος (κοχύλι)

πλατεία Αμαλίας

λιμάνι Καρύστου (ακριβώς από κάτω από την πλατεία)

πλατεία μπροστά από το κτίριο του Δήμου και την Εκκλησία

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων διοικητών των νοσοκομείων.

Η.Πέτσης
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από το Υπουργείο Υγείας οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Ο Τάσος Σεπετής αναλαμβάνει νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο κύριος Σεπετής ήταν τα δύο τελευταία χρόνια πρόεδρος στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Εύβοιας.
Αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Καρύστου αναλαμβάνει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ιστιαίας Ηλίας Πετσής(φωτό αριστερά), ενώ στην ίδια θέση στο νοσοκομείο Κύμης συνεχίζει ο Νίκος Γουρνής.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Ο Έλληνας δήμαρχος της γαλλικής πόλης Φραι στην Κάρυστο.

Την περιφέρεια του Δήμου Καρύστου επισκέφτηκε ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της πόλης Φραι της Γαλλίας κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος. Κατόπιν πρόσκλησης του δήμαρχου Καρύστου Νικόλαου Μανώλη ο κ. Κωνσταντακάτος έφτασε την Κυριακή 21 Αυγούστου στην περιοχή όπου και έμεινε στο Μαρμάρι.  Την Κυριακή το απόγευμα επισκέφτηκε την Κάρυστο και ξεναγήθηκε στο Μπούρτζι όπου παρακολούθησε την έκθεση έργων τέχνης. Έπειτα μετέβη στο Μαρμάρι όπου και παρευρέθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρύστου συνοδευόμενος από το δήμαρχο Νικόλαο Μανώλη, καθώς και από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο με τη συμμετοχή του δήμαρχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, της προέδρου του παιδικού σταθμού, της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Καρύστου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ελευθέριου Ραβιόλου.
Ο Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος έκανε μία σύντομη παρουσίαση για το πώς λειτουργεί ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Γαλλία και στάθηκε ιδιαίτερα στο 'πείραμα' Καλλικράτη τονίζοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ημιτελές και έπρεπε να υπάρχει μεταβατική περίοδος εφαρμογής. Είπε, μάλιστα, ότι 'οι υπάρχοντες δήμαρχοι βρίσκονται σε ένα καράβι ακυβέρνητο εν μέσω μίας καταιγίδας και χωρίς πυξίδα'. Υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό να δίνονται αρμοδιότητες στους ΟΤΑ χωρίς, όμως, πόρους και έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας όπου οι Δήμοι εφαρμόζουν τη δική τους φορολογική πολιτική και μπορούν να καθορίσουν έσοδα και δαπάνες.
Δεν παρέλειψε να τονίσει την αρνητική εντύπωση που του προξένησε το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο Χαλκίδα - Κάρυστος, καθώς έφτασε οδικός. Έδωσε, όμως, και τα εύσημα στη δημοτική αρχή για την καθαριότητα τονίζοντας ότι ο δήμος Καρύστου είναι ένα από τα καθαρότερα μέρη που έχει επισκεφτεί στην Ελλάδα.
Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σε σύγχρονα ζητήματα όπως της διαχείρισης απορριμμάτων. Ο προσκεκλημένος απεύθυνε πρόταση προς το δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν την πόλη του για να διαπιστώσουν πώς λειτουργεί το σύστημα 'καύσης' για τα απορρίμματα και οι μικροί ατομικοί βιολογικοί.  Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτύξουν μία ευρύτερη συνεργασία και να συμμετάσχουν από κοινού σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως ανταλλαγής μαθητών, τουρισμού, πολιτισμού, πυροπροστασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.
Στόχος των δύο περιοχών είναι να δημιουργηθεί μία γέφυρα συνεργασίας, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν κοντά η μία στην άλλη και να επωφεληθούν από κοινού από αυτή τη διαδικασία. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να υπάρξει εκατέρωθεν τουριστική διαφήμιση στον επίσημο δικτυακό χώρο του κάθε δήμου και να δημιουργηθεί μία κοινή ατζέντα για μία σταθερή και μακροπρόθεσμη συνεργασία.
Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Καρύστου πρόσφερε στο δήμαρχο του Φραι καλάθι με παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα και κρασί, καθώς και βιβλία με την ιστορία και τις ομορφιές της Νότιας Καρυστίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα για την περιοχή μας.

Στην κατηγορία τέσσερα ως προς την επικινδυνότητα για πυρκαγιά θα βρίσκονται και σήμερα περιοχές της χώρας όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς θεωρείται πολύ υψηλός.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Περιφέρεια Αττικής.
Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο βόρειο και νότιο Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα και σε όλους τους νομούς της Κρήτης.Για το νομό μας οι περιοχές που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι από τη Βάθια μέχρι και το νοτιότερο άκρο της Εύβοιας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

Επιπλέον δρομολόγια για τη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα 21-28/8 και 4/9

Δρομολόγια προστέθηκαν στην ακτοπλοϊκή γραμμή  Στύρα - Αγία Μαρίνα. Πιο συγκεκριμένα, τις Κυριακές 21, 28 Αυγούστου και 4 Σεπτέμβρη θα φύγει καράβι από τα Νέα  Στύρα και στις 22.30.
Τις ίδιες Κυριακές, θα υπάρξει δρομολόγιο από την Αγία Μαρίνα και στις 22.30.

Πυρκαγιά στα Κάψαλα.

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:45 στα Κάψαλα Στύρων.
Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα τα οχήματα του Συλλόγου ΣΤΥΡΑ 31 & ΣΤΥΡΑ 32 με δύναμη 6 ανδρών, η υδροφόρα του Δήμου και δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου.
Η φωτιά ξεκίνησε απο την άκρη του δρόμου με κατεύθυνση στον ελαιώνα που βρίσκεται στον κάμπο. Με συντονισμένες προσπάθειες τέθηκε γρήγορα υπο έλεγχο και κατεσβέσθη πρίν φτάσει στις πρώτες ελιές.. Έκαψε περίπου 100 τμ ξερών χόρτων και θάμνων.

ΤΟ BLOG ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ 

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Έρευνες για τον εντοπισμό 18χρονου λουόμενου στo Ποτάμι.

πηγή: newsit
Από το πρωί αναζητά το Λιμενικό έναν 18χρονο που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή Ποτάμι της Καρύστου.
Στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό καθώς και ένα όχημα του Λιμενικού, Ομάδα Υποβρύχιων Αποστολών και δύο επαγγελματίες δύτες.
Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης  ένα ελικόπτερο Dauphin Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Απάντηση του γραφείου τύπου του δήμου στο Γ.Τσολάκη.

Tα γνωστά φαντάσματα του παρελθόντος – με επικεφαλής τον γνωστό προβοκάτορα από την ένδοξη δεκαετία του ’80 - έκαναν πάλι την εμφάνιση τους με μία επιστολή «υβριστική» τόσο προς το ύφος της και το περιεχόμενο της όσο και ως προς τον σκοπό της. Κατανοούμε την πικρία του! Βλέπουμε την απόγνωση του (μίας και ο νεοσύστατος Δήμος δεν έγινε – για ακόμη μία φορά – όχημα «επιβίωσης» του), αλλά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις ασύστολες καταγγελίες – αερολογίες του. Όπως δεν καταλαβαίνουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του για να μπλοκάρει οτιδήποτε θετικό γίνεται κατά τους πρώτους δύσκολους μήνες της εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτη.Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις καταγγελίες του για την τέλεση των πρώτων δημοτικών συμβουλίων στα Στύρα. Ως απάντηση προς αυτό αναφέρουμε ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση, ώστε να μην επιβαρύνουμε τον δημοτικό προϋπολογισμό με την ενοικίαση χώρου. Η απόφαση για συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων στα Στύρα ήταν ομόφωνη. Επίσης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου έγινε και η πρώτη συνεδρίαση στα Καλύβια. Κατά αυτό τον τρόπο όχι μόνο εξοικονομούμε χρήματα, αλλά «εκμεταλλευόμαστε» και όλους τους διαθέσιμους δημοτικούς χώρους. Ακόμη, αγαπητέ κύριε Τσολάκη πρέπει και εσείς να αντιληφθείτε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Μην διαχωρίζεται τους δημότες σε καρυστινούς, μαρμαριώτες, στουραϊτες. Επιπλέον, πρέπει και εσείς να κατανοήσετε ότι η καταστροφική δεκαετία του ’80 πέρασε αφήνοντας πίσω συντρίμμια όχι μόνο για την Καρυστία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Οι πρακτικές που διορίζαμε κόσμο από τα παράθυρα, που αναθέταμε σε συγγενικά μας πρόσωπα εργολαβίες του ΟΤΕ (ήταν τότε που ανοίγαμε ένα λάκκο για να περάσουμε τα καλώδια και μετά από ένα μήνα τον ξανανοίγαμε για να ξαναπεράσουμε καλώδια), που δημιουργούσαμε προβλήματα με το ιδιοκτησιακό μέσω προγραμμάτων Natura, τα οποία βέβαια συνοδεύτηκαν από πακτωλό χρημάτων που κανείς δεν ξέρει που διοχετεύτηκαν, τελείωσαν. Αυτά και άλλα πολλά (ξέρετε εσείς ποια είναι τα άλλα και που βρίσκονται τα πολλά – αναφερόμαστε και στους παλιούς συντρόφους σας στη μάχη) μας οδήγησαν σε ένα ατροφικό, υπερχρεωμένο και εξαρτημένο από τους ξένους δανειστές κράτος.
Αναφέρεστε στην παραίτηση του τέως Αντιδημάρχου κου Κώστα Διγαλέτου από την οικονομική επιτροπή. Όταν κάποιος θέλει να παραιτηθεί από κάποια θέση έχει αναφαίρετο δικαίωμα να το πράξει. Ως προς την αναφορά σας για τον νέο Αντιδήμαρχο καθαριότητας κο Νίκο Μανώλη, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε ότι εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος και για την τοποθέτηση του υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, όχι τα «φαντάσματα» του παρελθόντος τύπου Τσολάκη. Επίσης, έχουμε την εντύπωση ότι δεν αντιλαμβάνεστε ή δεν θέλετε να αντιληφθείτε την πραγματικότητα. Η αντίδραση των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από θετική σε ζητήματα καθαριότητας και ευρύτερης καθημερινότητας. Είναι δικαίωμα σας να ασχολείστε με τις εντυπώσεις. Σας αφήνουμε μόνο σας σε αυτό το δρόμο που επιλέξατε και κοιτάζουμε τα θέματα ουσίας. Με πυξίδα την ουσιαστική προσφορά πορευόμαστε, με βάση την ουσία θα κριθούμε.Με έκπληξη διαβάζουμε περί διαδικασιών για την υδροδότηση στους Τσακαίους. Επιτέλους, κοιτάξτε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Υπάρχει μελέτη καλής λειτουργίας και το κόστος του έργου είναι κατά 50% φθηνότερο. Σταθείτε επιτέλους στο γεγονός ότι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού δεν είχαν νερό και μεριμνήσαμε για αυτό άμεσα, φθηνά και αποτελεσματικά. Ενημερωτικά σας λέμε ότι η ΣΑΤΑ έφτασε στο Δήμο τέλος Ιουλίου. Θα αφήναμε τους πολίτες χωρίς νερό;Σχετικά με τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο τόσο ως προς τους τέως Δήμους Μαρμαρίου, Στυρέων, Καρύστου και Κοινότητας Καφηρέως στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Καρύστου, επί 12 συναπτά έτη Δήμαρχος Μαρμαρίου, έχει αναφέρει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει έλεγχος και στο Μαρμάρι και στην Κάρυστο. Βέβαια, απορούμε για «ξεκάθαρες» περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, υπεξαίρεσης και σπατάλης όπως στα Στύρα και στον Καφηρέα, γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι υποθέσεις μετά μάλιστα από την αποστολή ακράδαντων στοιχείων. Αλήθεια για τον παλιό σύντροφο στη μάχη και συνοδοιπόρο Γιώργο Χουντάση δεν θα δείξετε έστω το παραμικρό ενδιαφέρον; Τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου! Να σας ενημερώσουμε ότι στον τέως Δήμο Μαρμαρίου είχε γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, κατόπιν καταγγελιών των συνεργατών σας, και το πόρισμα θριαμβευτικά καταρρίπτει τις αερολογίες σας. Άλλωστε οι οφειλές από τον τέως Δήμο Μαρμαρίου είναι ελάχιστες. Όσο για αυτά που αναφέρετε περί παράνομου λογαριασμού υποθέτουμε ότι κάνετε κάποιο λάθος. Λογικά αναφέρεστε στις περιπτώσεις Στυρέων και Καφηρέως. Εάν πάλι όχι, καλό θα ήταν να ζητήσετε ταπεινά συγνώμη για την λάσπη που εξαπολύετε! Τέλος, η πορεία του Νίκου Μανώλη ως Δήμαρχου Μαρμαρίου είναι γνωστή. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η συνεχής στήριξη των δημοτών της συγκεκριμένης περιοχής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και δρομολογήσει τα μεγαλύτερα έργα στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, βέβαια, που δεν είναι γνωστό είναι το γεγονός ότι για την καθυστέρηση ορισμένων από αυτών όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός και η Αποχέτευση κύριοι υπεύθυνοι είναι κάποια τοπικά στελέχη (όμοιοι Τσολάκη) που προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι μαρμαριώτες ποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση του Βιολογικού. Επ’ ευκαιρία ενημερώνουμε και εσάς ότι το συγκεκριμένο έργο ξεμπλοκάρισε και θα υλοποιηθεί σύντομα. Για αυτό, λοιπόν, καθόλου μην ανησυχείτε!
Κύριε Τσολάκη τους τελευταίους μήνες διακρίνουμε μία εντονότατη ανησυχία, συνοδευόμενη από μία επιχείρηση κατασκευής λάσπης από μέρους σας. Κάποιος θα μπορούσε να σας απαντήσει με 2-3 λέξεις επικαλούμενος τα συμφραζόμενα από τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου: « Ποιος το λέει αυτό ο Τσολάκης; Α, τότε δεν έχει καμία σημασία». Παρόλα αυτά θελήσαμε να σας απαντήσουμε σεβόμενοι το γεγονός ότι διατελέσατε Δήμαρχος Καρύστου κατά το παρελθόν. Φροντίστε και εσείς, λοιπόν, να σεβαστείτε τον πρώην θεσμικό σας ρόλο. Ίσως έτσι μπορείτε, ως ένα βαθμό, να εξιλεωθείτε για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αν πάλι σας είναι δύσκολο να συμβιβαστείτε σας αφήνουμε τον «σκοτεινό» ρόλο του συκοφάντη. Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο της προσφοράς και του καθημερινού αγώνα. Στο τέλος, άλλωστε, θα κάνουμε ταμείο!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Απατεώνες εξαπατούν επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Απατεώνες κυκλοφορούν στην Εύβοια, τάζουν σε επιχειρηματίες ότι θα τους εντάξουν σε αναπτυξιακά προγράμματα και ζητούν προκαταβολές έναντι αμοιβών. Το Επιμελητήριο Εύβοιας έχει συγκεκριμένες καταγγελίες για την δράση των απατεώνων και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Το Επιμελητήριο Εύβοιας, διαπιστώνοντας, μετά από καταγγελίες, την ύπαρξη επιτήδειων που επιδιώκουν να παραπλανήσουν τα μέλη του όσον αφορά τα αναπτυξιακά προγράμματα ζητώντας προκαταβολές, προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να διασταυρώσουν, την όποια πληροφορία λαμβάνουν από αγνώστους, με γνωστούς συνεργάτες τους (φοροτεχνικούς, οικονομολόγους κλπ) ή με το αρμόδιο Τμήμα του Επιμελητηρίου μας στα τηλέφωνα: 21023510,2221022885."

Οι νέοι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων.

Οι παρακάτω εκπαιδευτικοί τοποθετούνται ως Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Ν. Εύβοιας, με τετραετή θητεία, η οποία σε κάθε περίπτωση λήγει στις 31-7-2015.
 ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 1ο Δ.Σ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ 
 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - 2ο Δ.Σ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΚΕΦΑΛΑ ΑΝΝΑ - Δ.Σ. ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΡΟΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Δ.Σ. ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

Κλείνουν τα καταστήματα του ΟΤΕ στην Εύβοια.

H ΠΑΣΕ-ΟΤΕ  Ν ΕΥΒΟΙΑΣ αντιδρά στις μεθοδευμένες κινήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ στην Εύβοια και με ανακοίνωσή της τονίζει:
«Πριν από  ημέρες η Διοίκηση του ΟΤΕ εκδήλωσε την πρόθεση της να κλείσει τα εναπομείναντα καταστήματα του ΟΤΕ στο Νομό μας ,εκτός από αυτό του ΕΜΠ .ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ .
Θέλουν να κλείσουν το καταστήματα ΙΣΤΙΑΙΑΣ ,ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ,ΕΡΕΤΡΕΙΑΣ ,ΚΑΡΥΣΤΟΥ και ΣΚΥΡΟΥ ,αδιαφορώντας για την υποβάθμιση της τηλεπικοινωνιακής εξυπηρέτησης των πολιτών στις συγκεκριμένες περιοχές .Αδιαφορώντας για το μέλλον του ΟΤΕ ,όπου είχε παρουσία σε αυτές τις περιοχές πάνω από 65 χρόνια και τώρα κινδυνεύει να έχει σοβαρή απώλεια πελατών .
Αδιαφορούν για περιοχές του Νομού μας που έχουν ιδιαιτερότητες με απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο όπως ΚΑΡΥΣΤΟΣ ,ΜΑΝΤΟΥΔΙ ,και ακόμα χειρότερα για το νησί της ΣΚΥΡΟΥ ,όπου για να συναντήσει κατάστημα ΟΤΕ ο κάτοικος του νησιού πρέπει να ταξιδεύει δύο ώρες με το πλοίο και άλλες τόσες με το αυτοκίνητο για να  εξυπηρετηθεί.
Αδιαφορούν για το ότι  στερούν από τις τοπικές κοινωνίες πολύτιμες θέσεις εργασίας για να μένουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους ,(εάν δεν μπορεί ο ΟΤΕ να δώσει θέσεις εργασίας σε αυτές τις περιοχές τότε ποιος μπορεί????)
Αδιαφορούν για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για τουριστική ανάπτυξη στο Νόμό μας και των υποβαθμίζουν .
Αδιαφορούν για τους συναδέλφους μας σε αυτά τα καταστήματα που τόσα χρόνια αγωνίστηκαν και έβαλαν πλάτη για να αντέξει ο ΟΤΕ στον ανταγωνισμό και τους απειλούν με μεταθέσεις προκαλώντας βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές τους σχέσεις .
Σαν Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ΠΑΣΕ-ΟΤΕ  Ν ΕΥΒΟΙΑΣ  δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και ότι θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε όρθια την σημαία του ΟΤΕ άλλα και την αξιοπρέπεια μας.
Τέλος να θυμίσουμε στη Διοίκηση του ΟΤΕ ότι  δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει στην καθολική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών που εκφράστηκε μέσα από τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων στους οποίους ο ΟΤΕ έχει την πρόθεση να κλείσει τα καταστήματα του.»