Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού μας Κώστας Μαρκόπουλος μαζί με τους  συνεργάτες του, πραγματοποιούν εκδήλωση για  την κοπή
της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου,  την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί  στο ξενοδοχείο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ στην παραλία Χαλκίδας.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και η βουλευτής Α’Αθήνας της Ν.Δ.  Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α.ΛΟΒΕΡΔΟ

"Επικίνδυνη υποχρηματοδότηση στο Νοσοκομείο Καρύστου"

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος σχετικά με τη χρηματοδότηση στο Νοσοκομείο Καρύστου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α.Λοβέρδο.

Έκπληξη και αιφνιδιασμό προκάλεσε η μείωση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Καρύστου με βάση τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Για την ακρίβεια, ενώ το 2010 ο προϋπολογισμός ήταν € 3.580.000 και το τελικό κόστος λειτουργίας έφτασε τα € 4.830.000, το 2011 προβλέπονται μόνο €1.217.358,94, δηλαδή μείωση κατά 66% και μία πρόσθετη χρηματοδότηση € 190.000.
Αυτό σημαίνει ότι οι ανελαστικές δαπάνες του Νοσοκομείου δεν είναι καλυμμένες, ούτε οι επικουρικοί ιατροί, ούτε συνεργεία καθαριότητας και φυσικά με εφημερίες λιγότερες του αναγκαίου.
Το Νοσοκομείο, κατά τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, επιστρέφει σε επίπεδα Κέντρου Υγείας με δυνατότητα γηριατρικής νοσηλείας μόνον. Τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν ούτε προμήθειες αναλωσίμου υλικού χωρίς πίστωση, ούτε διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία, όπως ήταν μέχρι τώρα. Και μόνον η αδυναμία εξασφάλισης επικουρικών ιατρών φτάνει, για να αφήσει το Νοσοκομείο ακάλυπτο και κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας, αλλά και στις βραδινές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα δε το καλοκαίρι που ο πληθυσμός της περιοχής τριπλασιάζεται, το όλον ζήτημα απόδοσης του Νοσοκομείου καθίσταται μείζον.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Γνωρίζετε ότι με αυτά τα χρήματα το Νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέχρι τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οπότε τότε το Υπουργείο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με ποιά νοσοκομεία θα κλείσουν ή θα υποβαθμιστούν σε Κέντρα Υγείας; Η χρονική αυτή σύμπτωση είναι τυχαία;

2. Εντός του έτους, πρόκειται να δοθεί νέα χρηματοδότηση, πότε έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο και από ποια πηγή;
3. Γνωρίζετε ότι το Νοσοκομείο Καρύστου έχει ανεγερθεί από εμβάσματα μεταναστών στις Η.Π.Α. και συνεπώς το κράτος ελάχιστα έχει συμβάλλει στην ανέγερση του;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΟΥΝΤΑΣΗ

Δελτίο Τύπου για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου Καρύστου για την υπόθεση Χουντάση!
Στις 27/01/2011 ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας μήνυση κατά του τέως Προέδρου της Κοινότητας Καφηρέα για υπεξαίρεση ποσού 1.308.620 ευρώ, το οποίο είχε περιέλθει στην Κοινότητα υπό το ποσοστό 3% επί του τζίρου των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες που εγκατέστησαν στην περιοχή.
Το ποσό αυτό ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καφηρέως το εισέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο του 2003 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 και δεν το απέδωσε στην Κοινότητα.

Για την ίδια υπόθεση ο Δήμος Καρύστου κατέθεσε στις 27/01/2011 αίτηση για κατάσχεση ολόκληρης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γεωργίου Χουντάση μέχρι του ποσού των 2.000.000 ευρώ ζητώντας παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του Γεωργίου Χουντάση και η ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς τραπεζών.

Η συζήτηση της αίτησης ορίσθηκε για την
Τετάρτη 2/2/2011 και ώρα 11:30.Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για τη μήνυση κατά του Γεωργίου Χουντάση και την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης ελήφθη ομόφωνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.
ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

Η Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΡΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΓΙΑ ΚΥΡΗΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΨΑΛΩΝ

«Εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή των Στύρων είναι η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2011 για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Στύρων (Αγιος Νικόλαος), των παρακείμενων ρωμαϊκών λατομείων Στυρίας Λίθου και του χώρου Λιμικό στα Κάψαλα.
Πρόκειται για μια περιοχή εκατοντάδων στρεμμάτων που εκτείνεται στα ανατολικά των Στύρων – Καψάλων και περιλαμβάνει την μεγαλιθική Πύλη των Αρμένων και την περιβάλλουσα μεγαλιθική ακρόπολη, το συγκρότημα των τριών ογκολιθικών κτισμάτων που είναι γνωστά ως Δρακόσπιτα στη θέση Λάκα Πάλλη, τα ρωμαίκά λατομεία εξόρυξης του περίφημου στυραϊκού μαρμάρου cipollino, το φράγκικο κάστρο Λάρμενα και το παρακείμενο εκκλησάκι της Παναγίας 13ου αιώνα καθώς και το Δρακόσπιτο στη θέση Λιμικό των Καψάλων.
Η κήρυξη έγινε στα πλαίσια της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης ( ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Στυρέων που ξεκίνησε το 2007 και ήδη έχει ολοκληρωθεί η Α΄Φάση Κτηματογράφησης.
Πρόκειται για μνημεία μοναδικά στον κόσμο και ήδη έχει εκπονηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Στυρέων το 2009 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η αρχαιομετρική μελέτη χρονολόγησής τους.
Η προσπάθεια για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της περιοχής αυτής που αποτελούσε πάγια επιθυμία των κατοίκων στηρίχθηκε σθεναρά από τις Δημοτικές Αρχές τόσο του κ. Ζαχαρία Λέκα όσο και της κ. Σοφίας Μούτσου.
Με αποκορύφωμα το Διεθνές Αρχαιολογικό Συμπόσιο «Στυρία Γαία» στα Στύρα τον Ιούλιο του 2009 που διοργάνωσε ο Δήμος Στυρέων με την συμμετοχή 22 επιστημόνων από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, Ευρώπης και Αμερικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, και μετά από τις πραγματικά μεγάλες προσπάθειες της ΙΑ’ ΕΚΠΑ Εύβοιας, η περιοχή αυτή οριοθετήθηκε και εντάσσεται στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη ολόκληρης της περιοχής που συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του πολιτιστικού προφίλ των Στύρων και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Πέρα όμως από αυτά η απόφαση προσφέρει προστασία στον αρχαιολογικό χώρο από τις αδηφάγες τάσεις των εταιρειών αιολικής ενέργειας που θεωρούσαν την περιοχή φιλέτο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Αυτό που μένει να γίνει πλέον είναι η εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάδειξη των μνημείων. Πρέπει να επισημανθεί εδώ ότι ο Δήμος Στυρέων έχει από τα μέσα του 2010 ολοκληρώσει την μελέτη οδοποιϊας που προβλέπει την ασφαλτόστρωση 6 χιλιομέτρων οδικού δικτύου για την προσβασιμότητα των επισκεπτών στα μνημεία.
Για όσους δουλέψαμε τόσα χρόνια με στόχο την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση η απόφαση αυτή. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για άλλη μια φορά τις αρχαιολόγους και την Προϊσταμένη της ΙΑ’ ΕΠΚΑ Εύβοιας.
Ας ευχηθούμε η προσπάθεια για την ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών θησαυρών των Στύρων να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί !! »

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΕΤΟΥ

ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΕΤΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΥΚΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΛΑΨΑΤΗ
ΤΑΜΙΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥΤΣΗ
ΜΕΛΟΙ -  ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΡΙΣΙΛΙΑ - ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ




Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Στ. Γκάβαλης με αυτή την ανακοίνωσή του σχολιάζει τις αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής γιά τις τοποθετήσεις διευθυντών στις υπηρεσίες.Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον, από τις αρχές του χρόνου, την εφαρμογή, του πολυδιαφημισμένου, «σχεδίου Καλλικράτης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στην Δημόσια Διοίκηση παραμένει χαώδης, συγκεχυμένη, έρμαιο των κομματικών αποφάσεων, που παραβιάζουν βασικά κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων και ,σε αρκετές περιπτώσεις ,συνιστούν λόγους ακυρότητας.
 Αναφερόμαστε στις τελευταίες τοποθετήσεις Διευθυντών , Τμηματαρχών και Προϊσταμένων των υπηρεσιών της Διοικητικής Περιφέρειας, οι οποίες κατέλυσαν κάθε έννοια ύπαρξης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ,με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα αλλά και της απλής λογικής.
 Συγκεκριμένα η κυρία Γερακούδη:
1. Δεν εξέδωσε, πριν τις τοποθετήσεις, την αναγκαία διαπιστωτική πράξη για τους υπαλλήλους της Διοικητικής Περιφέρειας της οποίας προΐσταται.
2. Δεν συνεκτίμησε τις υπάρχουσες αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, καθ' ύλη αρμόδιων οργάνων για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
3. Εξέδωσε αποφάσεις για υπαλλήλους που δεν ανήκουν στην Διοικητική Περιφερεια,αλλα στην Αιρετή.

 Με λίγα λόγια, με απλή απόφαση της Γενικής Γραμματέως, έμπειροι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές, υποβαθμίζονται και γίνονται υφιστάμενοι πολύ νεώτερων συναδέλφων τους, οι οποίοι προφανώς αποκτούν πλεονεκτηματα,στις επόμενες κρίσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
 Παράλληλα,η παράλειψη διαπίστωσης και τοποθέτησης των υπάλληλων στα νεοσύστατα τμήματα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Όλα αυτά εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης που, όπως φαίνεται, αρχίζει να πυροδοτεί σοβαρές κοινωνικές εξελίξεις.
 Θεωρούμε,ότι βασικό ζητούμενο, στο ξεκίνημα του Καλλικράτη, είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοικούντων και διοικουμένων, ο στόχος αυτός όμως, προϋποθέτει σεβασμό στην ίση και αντικειμενική μεταχείριση των πολιτών και ιδιαίτερα των υπάλληλων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΑΒΑΝΟΥ

Για μερικά θέματα όπως το δικαίωμα να ορίζεις τη γη σου και να σχεδιάζεις μόνος σου το μέλλον του τόπου που επέλεξες να ζεις αξίζει «σαματά»

Το κατατεθέν νομοσχέδιο της Κας Μπιρμπίλη για τη βιοποικιλότητα αποκαλύπτει τις πραγματικές διαστάσεις του προγράμματος «ΝΑTURA2000» που θέτει σε καθεστώς ομηρίας την ιδιόκτητη γη γεωργική και δασική σε ολόκληρη τη χώρα.
Ειδικά η περιοχή της Ν. Καρυστίας αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα καθώς από τα 166.000 στρ. της συνολικής έκτασης του Παλαιού Δήμου Καρύστου περιλαμβάνει τα 158.000στρ !!!
Ο χάρτης στην ηλεκτρονική διεύθυνση «natura2000.eea.europa” που αναρτήθηκε από το φίλο μου Ισίδωρο Παπαλυμπέρη αφορά μόνο τις ζώνες ειδικής προστασίας (ΖΕΠ) για την ορνιθοπανίδα και όχι όλους τους τόπους κοινοτικής σημασίας (ΤΚΣ) οι οποίοι για την περιοχή της Καρύστου έχουν συμπεριληφθεί ήδη στο Γενικό χωροταξικό το οποίο εκκρεμεί, αποτελεί ωστόσο τη βάση δεδομένων για την ένταξη συγκεκριμένων περιοχών στη ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για αύξηση του Συντελεστή δόμησης απο 4 σε 10 στρέμματα στα εκτός σχεδίου πόλης αγροτεμάχια.
Άρα η τύχη του Κάμπου της Καρύστου, της παράκτιας ζώνης προς το Λιβαδάκι και άλλων περιοχών είναι προκαθορισμένη.
Δυστυχώς όσα επί τόσα χρόνια προτάθηκαν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως πρωτοποριακά προγράμματα για την περιοχή τώρα υλοποιούνται στη χειρότερη εκδοχή τους.
Οι δημοτικές αρχές των τελευταίων 15 χρόνων είτε στήριξαν τα σχέδια αυτά είτε λόγω άγνοιας, αδιαφορίας και προεκλογικών σκοπιμοτήτων τα κράτησαν στο συρτάρι τους όπως και την αλήθεια που περιείχαν.Ποτέ δεν θέλησαν ή δεν κατάφεραν να ενημερώσουν την κεντρική διοίκηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τις προοπτικές οικιστικής ανάπτυξης ή έστω αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή. Αντίθετα θεωρούσαν τους συλλόγους ιδιοκτητών γης και όσους διαμαρτύρονταν «μεγαλοτσιφλικάδες» , τραμπούκους και πολέμιους του περιβάλλοντος. Την ίδια στιγμή κάποιοι «ερευνητές» έχτιζαν Πανεπιστημιακή καριέρα πάνω σε αμφιβόλου εγκυρότητας Επιστημονικές μελέτες ενώ κάποιοι άλλοι στις τεχνικές εταιρίες της Νομαρχίας πλούτιζαν από διανοίξεις μονοπατιών και κατασκευή σκαλιών στο Δημοσάρη.
Οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής όπως ο Σ.Π.Ε.Ν.Κ δεν άρθρωσαν την παραμικρή λέξη για περιορισμό των προτεινόμενων περιοχών ή αντισταθμιστικά οφέλη.
Σήμερα ολόκληρη η περιοχή αντιμετωπίζει το φάσμα της εγκατάλειψης και της στασιμότητας καθώς γίνεται έρμαιο της κηδεμονίας Της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζει την τοπική πραγματικότητα και τις ανάγκες της.
Έχει αναρωτηθεί η Υπουργός πόσοι διαθέτουν 10 στρέμματα στην περιοχή μας ώστε να οικοδομήσουν; Έχει αναρωτηθεί πόσοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους λόγω των αυστηρών περιορισμών στις διάφορες παραγωγικές δραστηριότητες;
Η «πράσινη ανάπτυξη» με τον τρόπο που μεθοδεύεται οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό την Ν. Καρυστίας:
1. Ο ήδη κατακερματισμένος γεωργικός κλήρος ευτελίζεται ως αξία γης
2. Κάθε ελπίδα ανάκαμψης της οικοδομικής δραστηριότητας στραγγαλίζεται
3. Η λειτουργία των λατομείων θα γίνεται με όρους απαγορευτικούς και υπερβολικά κόστη.
4. Η γεωργία και η κτηνοτροφία θα περιοριστούν λόγω της απαγόρευσης μηχανικής καλλιέργειας και λιπασμάτων και υποχρεωτικής μείωσης του ζωικού κεφαλαίου.
5. Αντισταθμιστικά οφέλη μηδέν

Ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης προτείνει τη σύσταση φορέα διαχείρισης και όχι «σαματά».
Πιστεύω ότι για μερικά θέματα όπως το δικαίωμα να ορίζεις τη γη σου και να σχεδιάζεις μόνος σου το μέλλον του τόπου που επέλεξες να ζεις αξίζει «σαματά» έστω και την ύστατη ώρα.
Διαφορετικά απλά θα διαχειριζόμαστε όσα άλλοι θα μας υπαγορεύουν ή θα μας απαγορεύουν.
Τότε πράγματι θα είναι σαν να αποδεχόμαστε τα σχέδια τους ότι η Κάρυστος είναι προορισμένη για να ζήσουν μόνο τα πουλιά και ειδικά μιας συγκεκριμένης συνομοταξίας ... οι μπούφοι...
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΝΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ